2013-01-24
Uppdaterandet av nyheter har varit dålig den senaste tiden. A-laget spelar fortfarande i Elitserien och fick under vårterminen 2012 kvala för att hålla sig kvar i elitserien. Efter dramatiska matcher höll sig A-laget kvar i elitserien, vilket vi är mycket glada för. Första året i elitserien (på många år) visade sig vara ett prövoår, eftersom A-laget nu ligger i mitten av tabellen (på slutspelsplats, med en match spelad in på vårsäsongen) i jämfört med i botten föregående säsong.

Senaste matchen och första matchen för vårsäsongen för A-laget var mot Cahoot. Cahoot är nykomlingar i Elitserien och vi vann ganska enkelt med 17-3. Vi alla spelade jättebra tillsammans med ett totalresultat på 6371 och vi hade totalt fyra spelare över 800. Dessa var Annika med 841, Camilla A med 840, Eva L med 835 och Camilla L med 829. Sandra hade 798. Spelet visar på att vi är mycket starkare i år och kommer definitivt vara med och slåss om sista slutspelsplatsen. Nästa helg möter vi ÖIS och X-Calibur, och en vinst med oss hem i bagaget kan vara väldigt värdefullt.

B-laget fortsätter att kämpa i Hallandsligan. B-laget ligger i nedre delen av tabellen, men vi kämpar med att ta oss uppåt. Vi får ha med oss i bakhuvudet att vår klubb endast består av kvinnor. I lagen vi möter finns en del herrar, så vi ligger bra till om vi jämför med de andra lagen. I B-laget har vi fått två nytillskott denna säsong och det är Britt-Marie och Marie-Louise.

Första matchen för vårsäsongen var spännande och jämn för B-lagets del och i denna debuterade också Marlene för Hallandia. Matchen avslutades 10-10 och spelades mot Bk Falkenhov/Heberg. Bäst i laget var Johanna på 738 och Sofia gjorde personligt rekord på en serie med 205. Nästa helg spelar B-laget hemma mot Bk Turbo.

Vi ser fram emot en spännande vårtermin.
 
2011-09-16

Lördag i skåneland för A-laget som först begav sej till Baltiska hallen och ännu ett möte med SBC. SBC började första serien starkast och tog en 4-1 ledning. I andra serien knappade vi in och spelade bra, det resulterade i 3-2 till oss och det var mycket jämnt och spännande. I tredje serien knappade vi in ytterligare med en 3-2 vinst och det var helt ovisst inför sista serien. Tyvärr så tappade vi lite resultatmässigt medan SBC ökade och det blev till slut 12-8 till SBC, men det var inte alls långt borta och vi gjorde en bra insats trots förlusten. Bäst i Malmö denna dagen blev Camilla A med 804 före Vonsan 786 och Ewa A 772. Sen var det dags att dra sej något norrut mot Helsingborg o möte med Spader Dam. Det var väl inte så många som trodde att vi skulle ha nåt att hämta där men faktum är att vi var snubblande nära en skräll, då vi pressade Spader rejält. Spader började första serien bäst och vi hamnade i underläge med 3-2, i andra serien så vände vi och tog 3-2 trots ett banpar förlorade med ynka 2 pinnar. Tredje serien gick med knapp marginal till Spader och likt Malmömatchen så var det mycket jämnt och spännande inför sista serien. Det blev en "jämn" sista serie, inte på borden där det diffade en del, men på totalen så var det riktigt nära. Diffen gick till Spader med endast 23 pinnar och det gjorde att dom tog hem segern med 11-9. Lite surt att vi inte fick några poäng med oss, men totalt sett gjorde vi en bra prestation som kämpade väl för varandra och inte gav upp. Bäst i Helsingborg blev Annika med 816 före Maggan 751 och Camilla L 749. Nu är det uppehåll ett par veckor och det är bara att träna på och slipa på detaljerna, så ska vi nog kunna bjuda upp till match även nästa gång.

B-laget gav sej av till Falkenberg på söndagen. Först möte med Rekyls B-lag och det började inge vidare, underläge 4-1 efter första serien, men sakta men säkert så hittade vi in i spelet och andra serien gav oss 2 poäng då totalen blev oavgjord! I tredje serien så malde vi på o ökade ytterligare o Rekyl hängde inte med, 4-1 till oss. Sista serien var jämn på 2 bord, ett bord förlorade vi med 1 pinne och ett bord vann vi med 15, det blev till slut vinst med 11-8 till oss. Bäst i matchen blev Sandra med fina 815 före Johanna 674 och Agnes 659. Sen var det dags att möta Falkenhov och där hängde vi tyvärr inte med, förlust med 14-6. Bäst även i denna blev Sandra med 788 före Agnes 729 och Johanna 712.

 
2011-09-04
Så var säsongen äntligen igång igen, iallafall för B-laget denna helgen. Vi inledde säsongen med att möta Hebergs B-lag och många i Hallandia visade ingen som helst ringrost! Vi tog busenkelt hand om ledningen efter första serien med 4-1. I andra serien tuggade vi på och gjorde ytterligare en runda på ca 1350 och tog 4-1. I tredje serien kom en rejäl dipp och jag vet inte om det var vi som slappnade av eller om det trots allt fanns liiiiite ringrost hos en del av oss men vi tappade lite och dom tog med 2-3. Det blev faktiskt ganska spännande i sista serien och ett tag såg det nästan ut som om det skulle bli oavgjort i matchen, men då Jenny o Gertrude seglade ifrån sina konkurenter och Agnes o Ann-Helen knep sin poäng med 2 käglor så var segern i hamn! Toppade matchen gjorde Agnes på finfina 749 före Jenny 725 och Helene 694.
 
2011-05-07
Dags för avgörandet i Örebro! Vi åkte iväg fredageftermiddag för färd mot Örebro och var inte framme förrän vid halv 10 på kvällen. Det blev bara att sitta ner o landa lite innan alla gick till sina rum. På lördagen mötte vi Stjärnan och en vinst skulle innebära att vi klara för spel i elitserien till hösten. Dom förlorande lagen skulle mötas på söndagen för att göra upp om dom 2 resterande platserna. Första serien gick bra, vi tog ledningen med 3-2, sen kontrade Stjärnan med 3-2 och det var utjämnat efter 2 serier. 3:e serien så tog vi 3-2 igen och det skulle bli en fruktansvärt jämn match ända in i det sista! Tyvärr (för vår del) så med små marginaler så tippade matchen över till deras fördel och dom kunde till slut vinna med 11-9. Tungt! Men vi skulle mötas igen i en match till, där vi hade chans att ta revansch. Andra matchen tog Stjärnan ledningen med 4-1 och det kändes lite motigt när dom tog 5-0 i andra serien, nu var det uppförsbacke heta duga...Det blev bara spel i 3 serier då Stjärnan hade avgjort, vi orkade helt enkelt inte ta oss upp igen. Det var bara att bryta ihop och komma igen imorgon, vi hade ju faktiskt en andra chans! Vi lämnade kloten i hallen och åkte till hotellet för att duscha och göra oss iordning, sen stack vi bort till kvarterskrogen och käkade. Stämningen började att återfinnas och förlusten började sakta att blekna. Det blev dock en tidig kväll, då vi skulle upp o spela igen på söndagen. Så var då det dags för avgörandet! Matchen mot Team Vasa blev ganska svängig! Vi tog ledningen med 5-0 efter ha vunnit borden med 1 kägla, 4käglor, 30 käglor och 14 käglor..det var tight! I andra serien så kontrade Vasa och tog 4-1, tredje serien gick till oss 3-2 och sista och 4:e serien tog vi med 4-1 och vi kunde vinna matchen med 13-7! Yes! Nu var det ingen paus mellan utan nu stod Dimico redo att möta oss. Där började vi med 3-2 efter en riktigt bra runda, andra rundan tappade vi och Dimico kunde ta 4-1. I tredje serien så var det otroligt jämnt och det kunde bli hur som helst kändes det som...nu blev det 3-2 till dom efter att vi tappat totalen med 8 käglor och ett bord med 7 pinnar. Nu skulle det avgöras i sista serien! Det var grymt spännande och ljudnivån var väldigt hög i hallen, då kunde man nästan se på Hallandias spelare hur dom tog ett slag i taget och det skulle dom göra sitt allra bästa med! I 5-6 rutan kunde man skönja vilket håll det skulle gå, och det var precis åt det håll vi ville! Vi tog sista serien med 5-0 och vann matchen med 11-9!! Fan va gött! Vi var klara för elitserien! Det blev en lång men ändå härlig resa hem!!
 
2011-04-09
Så var det då äntligen dags att åka till Värnamo för att försöka ta en plats i elitserien nästa säsong. Idag var det dags för kvartsfinal och motståndarna var Högland från Nässjö. Det var vinna eller försvinna som gällde. Vi kände oss ganska förberedda, vi hade varit i Värnamo o tränat på tisdagen, och hade även tränat på underlaget (Atlanta) ett par gånger, men att det skulle bli tufft var det ingen tvekan om! Första serien blev också väldigt jämn ända in i det sista, men 4-1 till oss var en skön start. I andra serien så var Högland något bättre och kunde ta 3-2 och hur dettta skulle sluta var totalt omöjligt att sia om! Det var otroligt viktigt att fokusera på varje enskilt slag och försöka minimera misstagen så mycket som det bara gick. Tredje serien gick till oss med 3-2, där tappade vi ett bord med 1 pinne. I sista serien så var det oerhört jämnt! Det krigades verkligen på alla bord och det var omöjligt att säga vem som skulle vinna matchen långt in i serien! Men till slut kunde man skönja att det skulle gå vägen för oss och vi tog 4-1 och kunde vinna matchen med 13-7. Fasen va skönt! Men! minst en match till åtestod innan vi kunde veta vem som gått vidare i kvalet. Vi satte oss ner en stund och diskuterade matchen, drack och åt lite för att börja fokusera på nästa match, vad var svårt? Hur skulle vi göra? Var skulle vi spela osv. Efter en halvtimmes paus var det dags att äntra banorna igen, mycket väl medvetna om att Högland var full av revanshlust! Första serien började också i ett rasande tempo, mycket bättre spel av både oss och Högland. Det slutade med 3-2 till Högland efter dom hade tagit totalen med ynka EN kägla! Andra serien blev mycket jämn (den också) och den slutade med fördel oss, 3-2. Helt jämnt med andra ord i halvlek 5-5. I tredje serien kändes det som om den som var starkast här skulle ha god chans att vinna, där var vi starkast och kunde ta serien med 4-1 efter att ett bord hade legat efter i hela serien men deras missar i sista rutan och Vonsan strikar gav seger till oss på det bordet med 3 pinnar. Nu såg det väldigt ljust ut för vår del, ledning med 9-6 och en pinne skulle räcka för att vinna. Det kan dock vara lite farligt samtidigt då känslan av att något annat bord säkert fixar det kan infinna sej. Den luringen skulle vi inte gå på, utan alla krigade verkligen hela vägen!! När bord Anna/Vonsan tog en stor ledning i början var det som om luften lite gick ur Högland och vi kunde vinna sista serien med 4-1. 13-7 till oss även den matchen och jublet utbröt!! Vi var vidare! Stor eloge till HELA laget som kämpade storstilat! Ett stort tack även till våra coacher, KUTT och STEFAN, som gjorde ett strålande jobb! Och ett stort tack till PUBLIKEN som hade kommit för att se oss spela! Nu väntar ett litet uppehåll innan vi kvalar igen, denna gång i Örebro mot Stjärnan.
 
2011-03-19
Äntligen var det dags att åka söderut och möta riktigt tufft motstånd. Vi började med match i Helsingborg mot Spader Dam F och det blev jämnt! Vi ledde med 7-3 efter 2 serier men tappade i tredje med 4-1 och vips så var det tight i sista serien! Det såg mörkt ut ett tag men vi samlade ihop oss och kunde vinna med 12-8 till slut! Pjuh!! Bäst blev Sandra med 826 före Annika med 799 och Hanna som gjorde ett strålande inhopp och fick ihop 575 på sina 3 serier. Sen var det äntligen dags att åka vidare ner till Malmö och möta SBC i en seriefinal. Båda lagen hade klart sett fram emot detta och det skulle bli spännande o se vem som gick segrande ur striden....vi hade till och med fått publik med oss ner, Agnes, Gert, Gertrude och hennes man var nere o skulle heja fram oss! När första serien hade spelats så var vi duktigt överkörda...5-0 till SBC som satte fart i ett rasande tempo och när vi bara mäktar med en 1400-runda så var det inte mycket till match...2:a serien blev än värre, dom trycker dit 1785 och vi fortsätter med en 1400-runda så kändes det inte bra kan man säga..ännu en 5-0 runda till dom och vi var så akterseglade så att Najaden ter sej pigg och fräsh i jämförelse! I tredje serien bröt vi 0:an....4-1 till dom och matchen var avgjord (sedan länge) I sista serien fick vi iallafall visa lite av att vi också kan, vi gjorde en 1650-runda och det kändes skönt för ett sargat självförtroende! Matchen slutade 15-5 till ett mycket bättre SBC. Eva toppade på 809 före Helene som med sina 3 serier fick ihop 614 och Hanna som återigen spelar bra och får ihop 794.

B-laget hade match på söndagen och skulle möta Falkenhovs B-lag hemma, tyvärr så var dom lite för bra och kunde vinna med 14-6 över oss, men vi hade en hel del fina resultat! Anna toppade på 785 före syrran Jenny med fina 770 och Gertrude på fina 721! Marie var på gång med något riktigt stort när hon efter 3 serier hade hela 527 på dom 3 första serierna! Sen kom en liten dipp i 4:e men ett nytt pers var det väl?? 635 blev resultatet iallafall!
 
2011-02-19
A-laget tog emot Cobra denna helgen och man kan väl säg att vi var rejält revanschsugna efter förlusten i Varberg. Vi hoppades att det skulle bli en jämn och spännande match, lik den som var i Varberg (men till vår fördel då förståss) men det blev det inte....Det var rätt tuffa förhållanden i Halmstad på eftermiddan, men vi höll en ganska jämn nivå runt 1500-strecket och det var inte Cobra i närheten av idag, därför blev det inte den spännande matchen som vi hoppats på. 4-1, 5-0, 4-0 och det var avgjort efter 3 serier. Vi försökte ändå hålla ångan uppe i sista serien och tog 3 p där. Matchen slutade 16-3 till oss!! Bäst idag blev Annika som hade en rejäl hejarklack med sej, 812 gjorde hon. Vonsan höll en jämn nivå med sina 799 och ett strålande inhopp gjorde Anna med sina 634 på 3 serier.
 
2011-02-12
Helgens enda match stod B-laget för då vi tog emot Kungsbackas B-lag. Med hjälp från ett par A-lagsspelare så skulle vi ge dom en rejäl match! Och det blev det också!! Vi rivstartade med en runda på 1460, så tog vi ledningen med 4-1. I andra serien så vaknade Kungsbacka till liv och tog 4-1. Jämnt o spännande i halvlek alltså! I tredje serien la vi in ett extra krut o landade på en 1550-runda, det gav oss 3-2 och en liten ledning inför sista serien. Sista serien blev faktiskt jämn o spännande, ett tag iallafall, sen drog dom iväg och kunde till slut vinna med 11-9. Men vilken match vi gjorde!! 5861 för B-laget!! Bäst blev Hanna som dunkade in nytt personligt rekord på 877! Grattis! Vonsan spelade också bra, 811 på henne och sen kom Helene med 753.
 
2011-01-22
A-laget åkte iväg norrut för att möta Ifk Göteborg i deras hemmahall. Trots att vi började rätt dåligt så kunde vi ta ledningen med 4-1, sen fortsatte vi på det spåret ända fram till sista serien som vi förlorade med 3-2 men då var matchen redan vunnen. Bäst spelade Sandra med 777 före Ewa 752 och Camilla 725. Sen var det dags att bege sej till Varberg för att möta Cobra i ett hallandsderby och vilken match det blev! Spännande från första till sista rutan! Cobra inledde med att ta ledningen med 3-2 för att det sen skulle svänga över med 3-2 till Hallandias fördel. 5-5 alltså efter 2 serier. 3:e serien övertog återigen Cobra kommandot efter en 3-2 runda och inför sista stod det alltså 8-7 till Cobra. Sista serien blev mycket jämn och spännande, det svängde fram o tillbaka på flera bord och det var svårt att sia om utgången! Till slut blev Cobra för tuffa och kunde vinna matchen med 11-9. Hallandias första förlust denna säsongen, men faktum var att det var nog den mest sevärda och spännande, trots förlusten! Vi pressade iallafall Cobra till nytt klubbrekord! Alltid något ju :) Grattis till det förresten. Vi får ta nya tag och hoppas på revanch när vi möter dom igen i Halmstad. Bäst i Varberg blev Eva med finfina 901 före Annika 807 och Ewa 801. P.S Tror vi på en chans till vinst? Givetvis! ;)

B-laget åkte på söndagen till Falkenberg för att spela dubbelmatch. Det blev tyvärr förlust i båda men en hel del fina resultat kunde vi se. Sandra toppade båda med fina 814 och 779. Sen såg vi Anna på 773 och Hanna 725
 
2010-11-20
Så åkte A-laget iväg för att spela match i Perstorp. Det blev att ge sej av tidigt för det är en 4-bans hall där o då får vi dela upp oss. Första gänget som spelade hittade ett spår käglorna föll som furor! När andra gänget skulle gå på så ledde vi stort och dom fortsatte på den vägen, Camilla var ytterst nära att göra sin andra 300:a serie men 8:an stod elakt i en klockren smäll och det slutade med 279. Matchen vanns med 17-3 och höga siffror gjorde att vi ett tag trodde på nytt klubbrekord! Nu blev det inte det denna gången, men väl 6512 som är godkänt alla dagar i veckan! Camilla toppade på 920 före Ewa 860 och Helene o Maggan som gjorde 829. Sen gav vi oss av till Kristianstad för att möta Söder på eftermiddan. Det blev en riktigt tuff batalj! Vi tog visserligen ledningen efter första med 3-2, men i andra serien tappade vi med 4-1 och det såg mörkt ut. I tredje serien kunde vi hämta hem lite, men 2-2 där och vi låg under med 8-6 inför sista serien! En snabb samling innan 4:e serien där vi kom överens om att försöka täcka upp så mycket som möjligt o inte jaga gjorde susen! 2 bord vanns med god marginal, ett bord vanns med 1 pinne! och sista bordet kunde också knyta ihop säcken o vinna sitt o det slutade med hela 5-0 till oss! Starkt gjort! Det var riktigt skönt faktiskt! Bäst blev återigen Camilla, denna gång på 816 före Helene 763 och Eva 762. Det blev en glad o munter hemresa, och även om det blev en låååång dag så var den väl värd!

B-laget hade match på söndagen mot Safir och dom var ofina nog att köra över oss totalt! Inte så konstigt egentligen, deras 5787 är gångbara i B-laget alla dar i veckan och att vi inte kunde matcha det resultatet är absolut inget att säga om, även om vi hade 2 spelare över 800! Ewa fick göra ett inhopp pga sjukdom o fortsatte sitt fina spel o landade på 856 före Anna som gjorde ännu en kanonmatch med sina 822. Förlust med 18-2 och nu tar B-laget ett juluppehåll o återkommer först i Januari med nya krafter!
 
 

  

2010-11-14 A-lags matchen gick av stapeln på lördagseftermiddan och motståndet stod Söder för denna gången. Vi började bra med en 1600-runda och tog väldigt klart ledningen med 4-1. I andra serien så sjönk resultatet något men eftersom Söders resultat också sjönk så kunde vi ta även denna serie med 4-1. Tredje serien blev spiken i kistan då vi tog 5-0 mycket enkelt. Sista serien blev klara 5-0 också, det blev till slut 18-2 till oss. Bäst idag blev Ewa som spelade strålande med sitt nya klot och gjorde 938!

B-laget hade dubbel bortamatch hemma...hmm..ja, vi mötte först Tylöns B-lag och sen Safirs B-lag. Mot tylön så såg det faktiskt lovande ut efter 2 serier då vi hade knappat in och det stod 5-5, men sen la dom i turbon och vi klarade inte riktigt av att haka på. Slutresulatet blev förlust med 13-7. Bra spelade här Anna som gjorde 792 efter ha varit borta i 5 veckor. Även Ann-Helen spelade bra och gjorde 779.
Även i matchen mot Safir var det helt jämnt efter 2 serier och vi hade lite vittring, men även i denna matchen så hakade vi inte på när gubbarna ryckte! Det blev till slut förlust med samma siffror 13-7. Anna ökade till fina 810 före syrran Jenny 735 och Hanna som är på g med 734.

2010-11-07 Vi säger STORT Grattis till SM-guldet i Mixed-SM, Eva Larsson och Peter Eriksson!

2010-10-24 A-laget hade match mot Team Växjö på lördagsmorgonen och man kan väl säga att Hallandias tjejer var spelsugna! Rivstart från ruta ett och smålänningarna gavs inte skuggan av en chans, här visades ingen artighet alls mot gästerna. Att det stod 10-0 efter två serier var nästan i underkant om det hade varit möjligt.... :) I tredje serien gör vi nästan 1700 och med 4-1 i den serien så var matchen givetvis över. Vi gör ändå en bra sista runda också och visade att vi kunde hålla fokus trots att matchen var över, 4-1 där också och till slut 18-2 till oss! Och vilka resultat vi fick se! Sandra, som verkligen blommat ut under Evas vingar nådde drömgränsen 900!! Och blev givetvis bäst i matchen, men vi hade faktiskt även 4 st över 800, nämligen Eva 855, Ewa 830, Noy 817 och Camilla 804! Kul o se att Noy verkligen har kommit igång igen efter nära ett års uppehåll.

B-laget hade en tuff match framför sej på söndagsmorgonen, nämligen derby igen mot Nyhem, och denna gången mot deras B-lag. Nyhem drog i gång i ett rasande tempo och trots att vi spelade rätt ok så hängde vi inte riktigt med. 2-8 till nyhem efter 2 serier. I tredje serien så knappade vi in rejält på dom, 4-0 till oss och vi var med i matchen igen! Men då la Nyhem in en extra växel och vi hängde inte riktigt med trots att vi spelade bra. Det blev till slut 7-12 och det var väl inte så mycket att säg om egentligen. Det man däremot kan säg mycket om var Jennys finfina spel! Nytt personligt rekord och ännu en drömgräns nådd! 809! Bra spelade även Ann-Helen 753, Noy 713 och Hanna som också är rejält på G, 712!

2010-10-16 A-laget var på lördagen på östkusten för att möta Cahoot och Trossö. Vi åkte redan på fredagen för att det inte skulle bli en alltför jobbig lördag. Skandic Hotell i Kalmar blev vår övernattning även denna gång. Eva som skulle ta tåget och möta upp oss i Kalmar höll på att inte komma fram över huvud taget...fråga inte henne vad hon tycker om SJ.......efter många turer kom hon till hotellet iallafall och alla var samlade. Matchen mot Cahoot blev en gnetmatch kan man säga, Kalmar är inte lättspelat minsann, långolja och hypersnabba banor är svårt, men vi kunde iallafall vinna matchen och till och med avgöra efter 3 serier. 12-8 blev resultatet. Dom som bäst kunde bemästra underlaget var Eva 779, Camilla 751 och Vonsan 735. Sen var det dags att slänga i sej lite o äta innan det bar av mot Karlskrona och möte med Trossö. Vi blev något sena till matchen, men Trossö var vänliga att inte visa några sura miner för det, det var ju inte meningen. Matchen började jämnt, 3-2 till oss och det såg ut som om det skulle kunna bli en tight match, men i andra serien var det många av oss som hittade spelet och vi kunde ta 4-1. Sen i tredje serien satte vi spiken i kistan då vi spelade riktigt bra samtidigt som Trossö tappar ytterligare. Avgjort inför sista serien även i denna matchen! Vi vann till slut med 14-6 och det var riktigt skönt att bege sej hemåt med 4 poäng i bagaget! 4 kom över pari i Karlskrona, Annika 851, Camilla 846, Maggan 818 och Ewa 802.

B-laget hade på söndagen match hemma mot Getinge och efter en vass första runda kunde vi ta ledningen med 4-1. Andra serien blev något jämnare med 3-2 som resultat. Betryggande 7-3 blev efter 3:e serien betydligt jämnare då Getinge lyckades att ta 4-1. Fokus nu om vi skulle vinna detta och det lyckades vi med! 4-1 till oss och vinst med 12-8! Bra spel på många händer idag, Ewa toppade med 742 före en duktig Jenny på 721 och Ann-Helen 719. Även Hanna gjorde en rivstart efter ett långt uppehåll och drog in 231 på första serien!

 

2010-09-18 A-laget hade match sent på lördagen mot nykomlingarna Friska Viljor. Det blev inget nytt klubbrekord denna gången, faktum var att det såg lite okoncentrerat ut stundtals, men första serien vanns ändå med 4-1 enkelt.....sen blev det faktiskt inte mycket till match 5-0, 4-0 och 4-1...ja, det blev en dag på jobbet kan man säga. Bäst idag blev Vonsan som efter sommaruppehållet har spelat strålande och inte gjort en match under pari! Vonsan 833, Eva 806 och Ewa 755 blev bästa trio idag.

2010-09-18 B-laget inledde denna lördag med dubbel bortamatch i Falkenberg. Det var lite kämpigt, men vi gjorde ändå en bra första serie, mycket tack vare Sofia, som i första serien drämde in med nytt pers på en serie! 203 blev en ny putsning av gamla rekordet med 6 käglor. Även Jenny spelade bra i första serien och tryckte ner 202. I andra serien blev det en viss kräftgång, men då motståndarna krälade ännu djupare så kunde vi ta 5-0! 3 serien landade dom flesta runt 160-strecket och det räckte för att matchen skulle bli avgjord. Trots det så höll vi i och kunde till slut vinna med hela 15-5! I andra matchen så så var det jämnt, iallafall totalen som Falkenhov tog med endast 10 pinnar. Men vi tryckte upp tempot i andra serien och mendans vi nästan kom upp i 1200 så fick dom kämpa sej över 1000-strecket. Det blev vinst för oss där med
4-1. I tredje rundan skärpte vi till oss rejält resultatmässigt och Falkenhov kunde inte haka på. 10-5 inför sista. Då började krafterna ta slut hos oss och Falkenbergarna kunde knappa in, men vi kunde till slut vinna med 12-8. Bäst i Falkenberg blev Noy med 732 före Helene 710 och Anna 707. Fast egentligen var det Sofia som var bäst eftersom hon slog nytt pers på både 1 och 4 serier! 203 och 617! Grattis Sofia!

 

2010-09-11 Oj, var ska man börja!? Vilken dag det blev! Upp i grisottan för att samlas 07, 00. Sen bar det av mot Lerum för möte med just Team Lerum..Stärkta av premiären förra helgen så började vi i lika rask takt! 7-3 efter 2 serier, men denna gången så lät vi inte motståndarna komma i närheten, det blev 4-1 i tredje serien, men det var faktiskt inte långt borta att vi hade tagit sista bordet också, endast 2 käglor skiljde åt. Det fick vi dock tillbaka i sista serien där vi tog totalen med endast 2 käglor! Det blev till slut 14-6 till oss och det var riktigt skönt att vinna på bortaplan och med fullt gångbara siffror! Ewa toppade med finfina 883 före Sandra som återigen gör över 800, denna gången nytt personligt rekord med 827! Grattis! Även Vonsan kom över pari med sina 815

Sen var det så dags att styra kosan mot Trollhättan och möte med Chick´s....och vilken urladdning det blev! Vi spelar tydligen som bäst när vi har en match och åtskilliga mil på vägarna i kroppen....Vi började första serien helt ok, förutom paret Eva/Sandra som skottade ner hela 278/235 och trots att deras motståndare spelade bra så hade dom inte skuggan av en chans! I andra serien ville alla vara med på strike-kavalkaden! O lyssna här, 1692!! Och då blev det ändå bara 3-2 till oss i den serien! Vi fortsatte i tredje serien med 1690 och då hade vi fullständigt krossat motståndet! Men ingen verkade vara nöjd där inte! Sista serien blev en ren strike-kavalkad! Det måste vara ett nytt rekord på 1 serie, 1747!! Det måste väl ändå matcha en del lag i elitserien! Så här ser rekordlaget ut: Eva Larsson 938, Camilla 893, Maggan 869, Vonsan 865, Annika 855, Ewa 813, Sandra 806 och Ann-Helen 639 Stort Grattis till det nya klubbrekordet!

 

 

2010-09-04 Säsongspremiär med mersmak! Det gick inte ta miste på spelsuget, glädjen, "taggningen" som tjejerna utstrålade på lördagsmorgonen. Att det var ett förmodat toppmöte gjorde det ju inte mindre fokuserat heller. Förra årets elitserielag SBC kom till Halmstad med starkt manskap och det skulle bli en rejäl fight på banorna. Första serien startade vi väldigt starkt, det blev till slut 3-2 men det var snubblande nära 4-1. Andra serien ångade vi på rejält och även om det resultatmässigt var mer jämnt så kunde vi ta hela 4-1. 7-3 till oss i halvtid! I tredje serien blev det helt plötsligt en helomvändning och SBC kunde ta 4-1 och det var match igen! Sista serien skulle bli enormt spännande! Det såg dystert ut långt in i halva serien då SBC ledde på i princip alla bord, men sen....plockade vi fram fighting-andan, kavlade upp ärmarna och vände matchen i sista rutorna!! 4-1 till oss och vinst med 12-8! Fasiken va gött! Vi visade verkligen att vi är att räkna med i år också, och att vi kunde samla ihop oss i slutet på matchen på det viset visar en styrka, ett självförtroende och ett hjärta! Starkt gjort! Det var många idag som spelade bra, bäst blev Eva med 833 före Vonsan 827, Sandra 816 och Camilla 812! Mycket bra jobbat tjejer!

B-laget hade match på söndagen och här var det några som var rejält taggade! Nu jäklar skulle Heberg få känna på Hallandia! Nu gick Heberg på i ullstrumporna i första serien och vi kunde inte riktigt haka på, 4-1 till dom. I andra serien tog vi tillbaka med besked 4-1 till oss och det var helt jämnt i halvtid. Tredje serien blev jämn men totalen dippade över i Hebergs favör och nu krävdes det full fokus från oss i sista för att kunna bärga segern! Vi gjorde verkligen allt vad vi kunde men tyvärr gick det inte hela vägen. Det blev till slut 8-11 efter en oavgjord sista serie, där vi pressade "gubbarna" att sätta en trippel, vilket han också gjorde! Bäst blev Ann-Helen med finfina 768 före Anna 764 och Helene 701.

 

Så var det dags för Klubbmästerskapet! I år spelade vi det under ordinarie träningstid på onsdan istället för en lördag som vi brukar. Det var en del som spelade riktigt bra denna kvällen, bland annat så gjorde Maggan nytt pers på dom 4 första serierna med finfina 918! Då trodde nästan alla att hon skulle glida ifrån till en överlägsen vinst, men i 5:e serien stämde det inte riktigt och vi kunde ana lite match igen när Ewa sakta men säkert började äta in försprånget. Även Mie låg bra till efter 4 serier men tappade dom 2 sista serierna. En som däremot spelade som i trans var Gertrude som efter 4 serier låg 3:a med sina 778! Det blev till slut Maggan som stod som segrare efter ha kommit tillbaks i sista serien och höll Ewa på lagom spännande avstånd! 2:a blev Ewa och 3:a kom Vonsan som kom starkt på slutet. Fullständiga resultat finns under fliken aktiviteter och klubbmästerskap.

2010-02-28 A-laget hade en uppskjuten match att spela idag mot IFK Göteborg och det började bra med en 4-1 ledning till oss, det kändes stabilt. Andra serien blev det dock en dipp och Göteborg kunde vinna den med 3-2. Tredje serien blev en otroligt lätt 5-0 seger och därmed var matchen avgjord till vår fördel, dock så höll vi i och kunde vinna sista serien med 4-1. Vinst även idag med 15-5! Nu är vi defenitivt klara för kval! Skönt! Bäst idag blev Camilla med 836 före Maggan med 820 och Ewa med 785.

2010-02-27 Match för både A och B-laget denna lördag. A-laget började tidigt, redan 9.30 mot Spader Dam F. Kan väl säga att det började rätt sömnigt, inget övertygande spel och underläge med 2-3 efter första serien..men sen vaknade vi ! Andra serien blev betydligt bättre och 5-0 var solklart! Därefter blev det en defillering in i mål, det var avgjort redan efter 3 serier med vi höll ihop spelet bra och kunde till slut vinna med 15-5. Eva toppade på 806 före Anna 780 och Maggan 765.

B-laget skulle möta Olofström hemma på eftermiddan och det blev då sannerligen till en början en jämn tillställning! Första serien vann vi med 3-2, men andra serien vann vi med 4-1 och hör här: Bord 1 vann med 1 kägla, bord 2 vann med 9 käglor, bord 3 vann med 2 käglor och sista bordet förlorade med 1 kägla!! Det måste ju vara rekord i jämna matcher!! Sen gjorde vi 4-1 igen och därmed hade vi vunnit matchen innan sista serien var spelad. I sista serien tappade vi lite fokus och tappade den med 4-1 men det gjorde inte så mycket då vi redan hade vunnit med 12-8. Bäst i matchen blev Hanna på 742 före Helene 730 och Jenny 658.

2010-01-31 Urladdning efter förra helgens besvikelse? Vet ej, men det var väldigt bra spel på många händer! Det började med match i Malmö mot SBC F och 4-1 efter första såg ju onerkerligen lovande ut! I andra kontrade SBC o vips var det 5-5! Nä nu jävlar! Fokus!! 4-1 till oss i tredje serien, nu ska det väl ändå inte "bölja" tillbaka i sista...nej då, vi höll ihop spelet och kunde ta sista med 4-1 också och vinst med 13-7! Gött! Bra spel också på flera händer, toppade gjorde Maggan med 847 före Eva. L på 821 och Camilla 775. Nu skulle "bara" 2 poäng till hem till Halmstad så var helgen komplett....och det verkade inte som om någon trötthet hade infunnit sej för det började på en mycket hög nivå med 5 spelare över pari! 4-1 till oss blev resultatet av det! Sen fortsatte vi att öka takten och ABK hängde inte med, 4-1 till oss igen. När tredje serien var avslutad så var även matchen avgjord men det hindrade inte från att fortsätta att spela riktigt bra. Det blev till slut 15-5 till oss och här ser vi några riktigt bra resulat! Camilla visade vägen med sina mycket fina 889! Mie passade på att sätta nytt pers i sin "gamla hemmahall" med finfina 880. Maggan gjorde återigen en toppenprestation med 829!

B-laget hade match hemma på lördagen o skulle möta Söder F. Det började med underläge 2-3 efter första serien. I andra serien blev det 2-2 efter att ett bord spelat oavgjort. I tredje serien tog vi 4-1 och det skulle väl inte vara omöjligt att vinna denna matchen? Nej, vi höll ihop och och kunde ta 3 poäng i sista och därmed vinna matchen med 12-7. Här satte Sofia nytt personligt rekord på både 1 och 4:a serier! 184 och 604 lyder det nya rekordet! Grattis! Annars blev Jenny bäst med 700 före Helene 696 och Hanna 665.

2010-01-23 "Vi hoppas på en jämn o spännande match" Visst är det så man säger när man hälsar motståndarlaget välkommen? Fast det menar man ju bara om man själv vinner dom jämna matcherna, eller hur? Det är egoistiskt, men va fasen, vi är ju idrottskvinnor o vi vill ju vinna! Idag blev det precis tvärtom! Matchen mot Calluna var visserligen både jämn o spännande, men poängen tippade över åt "fel håll" i slutrutorna. Totalt sett förlorade vi fem bord o totalen idag med mindre än 12 käglor. Vad ska man säga? Det är bara bryta ihop o komma igen, fast den käftsmällen kommer att kännas, åtminstone fram till nästa match! Bäst idag blev Camilla med 835 före Mie 812 och Eva. L med 795. Främste poängplockare blev team Maggan/Ann-Helen med 3

B-laget åkte på söndagen iväg till bl.a Båstad för en match mot några av våra gamla lagkompisar i Båsadkäglan. Vi började bra, 3-2 till oss i första rundan, men det skulle bli bättre...andra serien tog vi med hela 4-1! Tredje serien tappade vi med 4-1 och inför sista stod det 9-6 till oss och det var bara att hålla i detta nu så skulle det kunna gå vägen! Då dammade vi till med en riktigt gångbar runda! Hela 1435 duger alla dar i veckan och Båstadkäglan hade inte en chans att haka på! 4-1 till oss och därmed seger med 13-7! Yes! Här hittar vi flera finfina resulat, bl.a Ulles nya snygga pers på 786 före Anna på 771 och Sandra 753. Sen bar det av till match nr 2 och möte med Kulla Dam. Förhoppningarna var stora efter det fina spelet i Båstad, men vi lyckades inte riktigt lika bra där även om vi kämpade in i det sista för en oavgjord match, men Kulla Dam vann till slut med 11-9. Bäst i denna matchen blev Anna med 705 före syrran Jenny med 698 och Hanna 667.

2010-01-16 A-laget åkte denna helgen till skåneland för att möta Spader Dam F och sedan Söder i Kristiandstad. Vi började dock i Helsingborg där vi ganska enkelt tog hand om första rundan, 4-1 till oss. I andra serien blev det lite jämnare och med endast 12 käglors marginal blev det 3-2 till oss. Tredje serien gick även den i vår favör och återigen 3-2 till oss. Det betydde 10-5 till oss inför sista rundan och det här skulle vi väl inte kunna förlora? Nej, 4-1 till oss i sista rundan och vinst med 14-6. Bäst i matchen blev Maggan med 819 före Ewa med 811 och Eva med 758. Sandra började som reserv men hoppade in efter 2 serier, spelade stålande och fick ihop 410. Sen bar det av till Kristiandstad för match mot Söder och oj vilken match det blev! Tätt så det förslår! Vi tog dock ledningen med 4-1 efter första serien med Sandra i täten med sina 251. Sen började Söder knappa in på oss sakta men säkert....3-2 till dom i andra serien. Även tredje serien gick i deras favör, 3-2 igen och inför sista var det jämnt! Tyvärr för oss orkade vi inte riktigt hänga med när dom spurtade. Det blev till slut 4-1 till Söder och därmed förlust med 11-9. Vi tar nya tag nästa helg! Camilla spelade strålande och fick ihop 897 före Sandra 774 och Ewa och Maggan som båda fick 764.

B-laget hade match på söndagen mot serieledarna i grupp A men vi kände oss inte slagna på förhand för det! Första serien gick till vår fördel med siffrorna 3-2. I andra serien vände det med samma siffror till Hässles fördel, jämnt o spännande alltså. I tredje serien la vi in spurten och med en strålande avslutning på serien kunde lag Barbro/Gertrude ta sin poäng. 4-1 till oss och en ledning med 9-6 inför sista. Vi höll ihop spelet väl och kunde till slut vinna med 12-8. Bäst i matchen blev Sandra med 756 före Helene med 733 och Hanna J med 717.

2010-01-08 Så var det då dags att börja spela lite matcher igen efter juluppehållet. Skulle formen hålla i sej? Eller hade julskinska, grönkål, köttbullar o godis satt sina spår? B-laget var först ut och med en derbymatch mot Nyhem så var vi extra taggade! Men det ville sej inte riktigt, efter första serien låg vi under med 4-1, men vi hade tron på oss själva och att vi kunde vända detta! Efter andra serien så närmade vi oss något men vinst igen till nyhem med 3-2 och nu stod vi inför en liten uppförsbacke..även tredje serien gick i Nyhems favör och nu fanns det bara 5-0 i sista för att rädda oavgjort i matchen! Vi hade ju gjort det förr så....men nej, inte denna gången tyvärr. Det blev förlust med 7-13. Bäst blev Helene med 717 före Ann-Helen 656 och Sandra 636.

A-laget skulle ta sej an Chick´s på eftermiddan och vinst ville vi ju gärna börja vårsäsongen med! Första serien gick i Hallandias favör med 3-2, sen kopplade vi in överväxlen och serie 2 och 3 vann vi övertygande med 4-1, 4-1 därmed var matchen avgjord redan inför sista serien. Nu gällde det att hålla fokus uppe även i sista serien och det gjorde vi också. Vinst i matchen med 14-6. Eva Larsson debuterade i Hallandia-tröjan och gjorde det på ett strålande sätt! Matchbäst med sina 860! Tätt därefter visade Ewa och Anna finfin form med sina 835 resp. 814. Skönt att vara igång igen!

B-laget hade match hemma på söndagen och skulle möta Tuvetjejerna F. Det började med underläge 3-2 och det efter vi hade tagit ett bord med ynka en kägla. 2:a serien blev en repris resultatmässigt med skillnaden att vi här tappade ett bord med 2 käglor. Jämnt och rättvist alltså. 3:e serien gick till vår favör, 3-2, men det var även här mycket jämnt på flera bord, faktum var att vi tog alla 3 poängen med mindre än 20 käglors marginal....i sista serien var vi piskade att ta minst 3 poäng för att få oavgjort och det gjorde vi! Med 20 käglors marginal tog vi totalen och kunde därmed räkna in ännu en oavgjord match! Annika fortsätter att slakta sina personliga rekord, denna gången började hon med 230, 216!! innan hon fick ont i handleden, men slutade ändå på ett nytt prydligt PB på både en och 4 serier. Det nya lyder numera 715! Den magiska gränsen är därmed passerad! Grattis Annika! Även Ulle spelade mycket bra idag och blev näst bäst på 686.

2009-11-28 A-laget åkte idag iväg till Gislaved för att möta Linnea. Det ska inte stickas under stol med att vinstförhoppningarna var höga, men full fokus från början var ett måste! Vi började väldigt dock väldigt mediokert och med en runda på precis 1400 så kunde ett underläge med 3-2 inte undvikas....men sen hände nåt! Helt plötsligt hade alla hittat "hem"! Lag Agnes/Camilla höll i taktpinnen och spelade strålande med sina 488 (Agnes 257 och Camilla 231) och det smittade av sej naturligtvis. 5-0 till oss och vips, så var underläge efter 1 serie vänt till ledning med 7-3. Sen ökade vi succesivt takten och Linnea kunde inte hänga med. Enkel vinst med 15-5 var ett faktum! Och vilka siffror det till slut blev! Nära, nära nytt klubbrekord! Ewa toppade återigen med 853 före Agnes med sitt nya snygga personbästa på 848 och Camilla 846! Ann-Helen 799, Anna 789, Mie 785, Jenny 742 och Maggan 713 spelade också mycket bra.

2009-11-21 A-laget hade match mot nykomlingarna Bk Söder från Kristiandstad. Det blev en jämn match resultatmässigt, 3-2, 3-2, 3-2 och 3-2. Vinst för oss alltså, men det var en hel del "slarv" från vår sida, med en hel del enkla missar. Denna gången kostade inte misstagen så mycket då motståndarlaget också missade en hel del, men nästa gång så kan det vara förödande. Dock såg vi en hel del bra spel också! Ewa toppade med 883, Jenny satte nytt personligt rekord med 751! Agnes spelade strålande med sina 765 och Ann-Helen gjorde ett strålande inhopp dom två sista serierna med sina 396!

B-laget skulle till skåne på en dubbel bortasväng på söndagen. Först ut var Lady Roll från Klippan. Vi var på plats i god tid, till o med innan dom öppnat hallen...Nåja, det dröjde inte så länge innan vi blev insläppta! Vi började helt strålande med en runda på 1346 hade Lady Roll inte en chans att hänga med och det blev 5-0 till oss. Sen ångade vi på och matchen vanns plättlätt med 16-4. Här fick vi se nya rekord! Gertrude spelade strålande och efter 5 historiska strike i följd fick hon ihop 213 i tredje serien och 663 på 4 serier! Även Sofia satte nytt persoligt rekord i sin sista serie med 174! Stort grattis till er! Sen bar det av till Bjuv och match mot serieledande Bk Bells. Det skulle ju bli betydligt tuffare, det var vi väl medvetna om, men samtidigt visste vi ju också att vi slagit dom hemma tidigare. Det började ganska mörkt för vår del, underläge med 4-1. I andra serien lyckades vi ta ett poäng till, men 3-7 i halvtid var en tung uppförsbacke....men vi ger oss inte. Tredje serien gick till oss med 3-2 och det var som deras coach sa: "det börjar lukta Halmstad här..." fast det märktes tydligt att han inte var särskilt rädd för oss...men faktum var att hans segervissa coaching gav oss extra krydda! I sista serien dämpades hans attityd lite och man kunde till och med höra trista kommentarer från honom mot hans eget lag...inte bra...Nåja, det skulle bli en riktgt rafflande sista serie! Avgörandet kom faktiskt inte förrän i allra sista rutan på 2 bord! Annika och Sofia spelade strålande och kunde vinna sitt bord med 6 pinnar efter att annika strikat i sista rutan. Nu hängde ALLT på Anna i sista rutan som var tvungen o täcka sin enkelkägla för att vinna sitt bord....och det gjorde hon! Vinst med 6 pinnar även där! 4-1 till oss och oavgjort i matchen! Det kändes verkligen som en seger! Här tycker jag att hela laget ska ha en stor eloge för sin kämparanda och vilja att inte ge sig, dock ett litet extra grattis till Annika, Sofia och Anna!

2009-11-14 A-laget hade match mot SBC på lördagseftermiddagen. Det började med ett tapp på 2-3 efter vi hade förlorat totalen med ynka 3 käglor. I andra serien höjde sej båda lagen något och denna gången kunde vi ta totalen med 13 käglor, så jämnt var det! 5-5 alltså efter 2 serier. 3:e serien gick till SBC igen med 2-3 och inför sista stod det 7-8 till SBC. Nu gällde det att ta fram lagandan och jävlaranamma! Det blev också 4-1 till oss efter att SBC gjort sin sämsta serie i matchen. Därmed kunde vi inkassera ännu en vinst på hemmaplan även om det satt hårt åt denna gången. Det är ju roligt med jämna och spännande matcher så länge vi vinner i slutändan ha,ha. Bäst idag blev Anna med 810 före Ewa 785 och Camilla 776.

B-laget gav sej av tidigt på söndagmorgon för dubbla matcher i skåneland. Först ut var Eslöv. Det började väldigt bra med 4-1 till oss, men sen gick det lite grus i maskineriet, vi tappade 4-1 och 4-1 och inför sista så var det bara 5-0 som gällde. Tyvärr så gick det inte riktigt även om vi verkligen försökte så gick det inte riktigt. Matchen slutade med förlust 8-12. Bäst i matchen blev Anna på 699 före Ann-Helen 689 och Agnes 682. Sen bar det av till Lund där vi hade fått värdefulla tips från Camilla som varit där o spelat veckan innan. Ut o hysta, blunda och hoppas på det bästa :)) Skämt å sido, vi blev rejält akterseglade i första serien, 5-0 i baken efter ett mycket bra spel från "himma-laget". I andra serien knappade vi in något och lyckades ta ett poäng. I 3:e serien så ökade vi ytterligare och medan dom gjorde nästan 300 pinnar mindre från första serien så kunde vi ta den med 4-1. Vi var med igen och nu gällde bara en 5-0:a i sista. Vi krigade verkligen så mycket vi kunde, men det blev 2-2 efter att totalen slutat oavgjort. Bra gjort iallafall! Bäst i denna matchen blev Ann-Helen på 741 före Anna 729 och Agnes 727.

2009-10-24 A-laget hade match på förmiddagen mot Linneá som vi mött flera gånger tidigare. Det började med 5-0 tack vare Mie´s iskalla avslutning, där hon satte en trippel och därmed vann med 10 pinnar. I andra serien sjönk spelkvaliten något men det gjorde det hos Linneá också och därmed kunde vi med ganska god marginal på alla bord ta ytterligare 5-0. 10-0 inför 3:e serien såg ju onekerligen lovande ut....I 3:e serien punkterade vi matchen defenitivt genom att ta 5-0 igen och det genom vår bästa serie i matchen. Nu gällde det att knipa så många kvotpoäng som möjligt och spelglädjen gick inte att ta miste på, alla var lika taggade i sista serien som i första! Och med 200 käglors marginal så tog vi 4 poäng. Lite retfullt tappade vi sista poängen med ynka 6 käglor, annars hade det blivit en historik 20-0 seger! Bäst denna dag blev Vonsan(Ulla-Bella) med 888 före Camilla 821 och Maggan 817.

B-laget hade match direkt efter A-laget och skulle möta Nyhem i ett lokalderby. Spännande! Det var också extra taggat på banorna, det märktes! Första serien blev också så jämn som det kunde bli....där vi tappade totalen med 1! ynka kägla. Attans också...Andra serien gick också i Nyhems favör med 3-2. Ok..vi var fortfarande med, nu jävlar ska dom få i 3:e serien! Trots att vi gör hela 1472! så förlorar vi med 3-2 igen. Det såg mörkt ut inför sista serien, underläge med 9-6..men skam den som ger sej! Deras spelkvalite sjunker drastiskt medan vi fortsätter med en 1400-runda och vi kunde ta 4-1 i sista och därmed delade vi på poängen! Gött! Bäst i matchen blev Anna på 780 före Agnes 750 och Helene 712. Även Emma spelade mycket bra och med 4 jämna serier fick hon ihop hela 679!

2009-10-17 A-laget hade match hemma denna helgen mot en ny bekantskap i form av Team Växjö. Vi tog direkt befälet mot ett reservbetonat Växjö. 1598 mot deras 1298 kunde inte sluta annat än i 5-0 till oss. Här fick vi se Sandra sätta nytt personligt rekord på en serie med hela 269! I andra serien tappade vi en poäng men över lag var vi överlägsna. Tredje serien tog vi med 5-0 och därmed var matchen avgjord till vår fördel. Trots att matchen var avgjord så höll vi uppe spelet även i sista serien och matchen slutade 18-2 till oss. Kvot som kan vara nog så viktiga i slutskedet. Camilla fick upp ångan rejält oss blev matchbäst på finfina 876 före Anna som också kom över pari med sina 847 och Ewa med 794.

På söndagen var det dags för B-laget att ta emot Friska viljor F hemma i Halmstad. Vilken vinst det blev! Hela 19-1 till Hallandia som inte släppte in Skåne laget det minsta i matchen. 5-0, 5-0, 4-1 och 5-0! Jag tror det är första gången som B-laget vinner så överlägset! Här hittar vi också Gertrude som passade på att putsa sitt personliga rekord som numera lyder 658. Ulle gjorde en mycket bra match med 4 jämna serier, hon landade på fina 697.Träningen med Patrik gör onekerligen nytta.

B-laget hade match på söndagen mot Båstadkäglan. Det är alltid trevligt att möta dom, särskilt då flera tidigare har varit medlemmar i Hallandia. Första serien gick till Hallandia med 3-2, där vi tog totalen med endast 2 käglors marginal! Sen gick serierna 2 och 3 i Båstadkäglans favör med 3-2, 3-2 och det var jämnt inför sista serien. Det såg dock ut som om Hallandia skulle förlora, men en enormt viktig spärr av Gertrude i sista rutan gav totalen till Hallandia med endast 5 käglor och oavgjort resultat i matchen! Annika visar upp en enorm toppform och träningen med Putte har verkligen gett resultat! Nytt personligt rekord, först på en serie med 194 och sen på 4 serier med 694! Grattis! Här blev annars Agnes bäst på 708 före just Annika på sina 694 och (en helt under isen) Helene med 647. Bra kämpat Hallandia!

2009-10-03 A-laget begav sej norrut för att möta Chick´s i Trollhättan. En stabil inledning gav Hallandia ledningen med 4-1. En liten dipp i andra resultatmässigt gjorde att Chick´s knep 2 poäng, dock hade vi en stabil ledning med 7-3 inför 3:e serien och i och med att vi tog 4-1 i tredje så var matchen avgjord till Hallandias fördel. Ointagliga 11-4 visade sej välkommet då Chick´s helt plötsligt höjer sitt spel rejält! Vi tog dock 1 pinne i sista och det hela slutade med vinst 12-8. Skönt. Bäst i matchen blev Vonsan med 799 före Camilla 764 och Maggan 763. Sen var det dags att möta Calluna som vi mötte förra säsongen också. Det vet vi sen innan att det är ett bra lag och en rivstart från deras sida gjorde att vi hamnade i ett 5-0 underläge efter första serien. Men Hallandia-tjejerna kämpade storstilat och matchen var riktigt spännande att följa på nätet. Det såg ett tag ut som om vi i sista skulle kunna vända och vinna, men det ville sej inte och det slutade med förlust denna gång. Bäst i andra matchen blev Camilla med 816 före Vonsan 775 och Mie 763. Bra kämpat ändå!

B-laget hade match på söndagen och skulle möta Bk Bells. Det började lite knackigt och i halvtid låg vi under med 3-7. Då gjorde vi en grym upphämtning! 4-1 i tredje serien och vi var med igen! Sista serien blev spännande, då det på sista bordet stod och vägde, men en täckt sista ruta för oss gjorde att vi vann även det bordet med 11 pinnar och matchen med 11-9! Jättekul att så många Hallandiatjejer var nere och kollade och hejade, det var riktigt goo stämning i hallen! Full pott tog team Jenny och Annika, Vonsan och Hanna Ö tog 3. Bäst i matchen blev Vonsan på 738 före Jenny med 735 som också var nytt persoligt rekord! Grattis Jenny!

2009-09-12 Hemmapremiär mot nytt motstånd nämligen Cahoot. Det började med en riktigt jämn första serie där vi tog 3-2 trots att vi förlorade totalen, i andra serien ökade vi medan Cahoot tappade något och vi kunde ta den med 4-1. Tredje serien blev något jämnare men vi vann och ytterligare 3-2 till oss och inför sista stod det 10-5 till oss....Ett resultat som verkligen ger falsk trygghet..med ett vilt spurtande Cahoot och ett Hallandia som gjorde sin sämsta runda så såg det ut som om det skulle bli oavgjort i matchen, men team Anna och Maggan räddade oss på målsnöret och vann sin match med 10 pinnar...11-9 till oss alltså. Det var riktigt skönt och bevisar än en gång att det inte är över förrän sista slaget är spelat. Ewa visar fortsatt toppform och var den enda som idag kom över pari med sina 848.

2009-09-05 Seriepremiär i allsvenskan blev det för oss då vi förlorade kvalet i en idiotisk shootout (som togs bort lika fort som den koms på..) Nåja, vi åkte till Göteborg för att möta IFK Göteborg och premiären blev inte riktigt som vi tänkt oss...4-1 i baken efter första serien och en rätt usel runda. Tyvärr så var ansatsen riktigt knepig och dom flesta av oss tyckte att det "högg". Nåja, vi gjorde vad vi kunde och inför sista serien så ledde vi faktiskt med 8-6 och det såg ganska bra ut. Det höll dessvärre inte hela vägen och 5-0 rundan i sista till IFK gjorde att vi förlorade matchen med 8-11. Så var det, vi grämde oss en stund efter matchen men när vi kom till Lerum var vi taggade igen! Nu skulle vi visa att vi kan bättre! Och det gjorde vi! Vi tog kommandot direkt och släppte inte taget en sekund, vinst med 15-5 och en riktigt bra slagning, 6099! Camilla bäst på 863 före Ewa 838 och Ann-Helen som i premiären i Hallandia tröjan drämde till med nytt personligt rekord med 803! Grattis! Bra kämpat alla och 2 poäng är vi nöjda med.

B-laget hade sin premiär i hemmahallen mot Flickers. Ett nytt gäng som vi inte mött tidigare och det visade sej vara tuffa motståndare. Duktiga unga tjejer som inte släppte in oss i matchen. Det blev en klar förlust med 3-17. Det hördes på flea håll att dom uteblivna resultaten kunde bero på stora förändringar i tekniken som Putte-träningen medfört, det är positivt! Det kommer att löna sej framöver! Håll ut tjejer, så ska ni se att framgångarna kommer! Och även om dom flesta inte hade sin bästa dag så såg man flera bra enstaka serier hos många. En som höll hela vägen var Sandra som visade att hon är en av många som slåss om en plats i A-laget. Stabilt spel hela vägen gav till slut 736.

2009-04-25 Sista seriespelshelgen och tuffast tänkbara motstånd! Nu var det dags, vilka skulle bli seriesegrare? Matchen började jämt men SBC tog ledningen med 3-2, vi hängde dock med bra och i andra serien kontrade vi med 3-2 och jämnt så det förlår i halvlek! Sen kom Hallandias ryck i 3:e serien. Vi gjorde återigen en 1500-runda men eftersom SBC tappade lite så kunde vi vinna tredje serien med 4-1. Sista serien blev en JÄMN kamp mellan båda lagen och oerhört spännande och man kan säga att Hanna med sin spärr i sista rutan blev matchvinnare! Totalen förlorade Hallandia med ynka 1 pinne...det blev till slut 11-9 till Hallandia i en kämpamatch! Stor eloge till alla som kunde säkra seriesegern redan i första matchen! Bäst i matchen blev Vonsan med 853 före Ewa 812 och Hanna 784. Sen var det dags att åka till Staffanstorp och möta ABK. Givetvis vill man vinna alla matcher men en viss lättja kunde man skönja då matchen inte betydde något. Det blev iallafall en jämn match där ABK drog det längsta strået med all rätt, dom hade mer ork i slutet på matchen än oss. Bäst i matchen blev Camilla med 819 före Noy 779 och Hanna 770. En blomsterbukett för seriesegern från ABK efter matchen var en jättefin gest! Det är väl "sportsmanship" om något, all heder till ABK och vi önskar dom lycka till framöver! Nu väntar kval för oss!

2009-04-18 Match idag mot ABK hemma och en vinst betydde att vi var klara för elitseriekval. Det märktes att alla var taggade till tusen! Just dom första slagen såg dock lite trevande ut men snabbt hittade man strikefickan och gick ifrån till en 4-1 ledning. Endast Camilla o Vonsan tappade sitt poäng och då gjorde dom ändå 447 men vad hjälpte det när man mötte Yvonne Berndt som tillsammans med Rebecka gjorde 478! I andra serien visade ABK att dom tänkte hänga på och kontrade med 4-1 och jämnt inför 3:e. Kvaliten sjönk något i 3:e serien men bäst spelade dock Hallandia och kunde återigen ta en 4-1 runda. Nu gällde det att inte släppa fokus och med en vetskap om att man kunde slå klubbrekordet så satsade man allt och det gick vägen! 4-1 i sista och seger med 13-7 och som grädde på moset nytt klubbrekord med 4 käglor!! Gissa om det var glada miner! Gladast av alla var nog Lena som med sina finfina 879 satte nytt personbästa! Camilla som vi har vant oss vid spela bra hängde på och gjorde 872! Även Lenas spelpartner var på strikehumör och dammade in 852! Även övriga spelade bra, Maggan 799, Vonsan 771(med en serie på 153), Anna 757, Hanna 737 och Sandra 736. Reserven Noy behövde aldrig gå in o spela. STORT GRATTIS ALLA!

2009-03-28 Idag var det en enormt viktig match för Hallandias A-lag då vi skulle ta emot Högland som också jagar en plats för elitseriekvalet i maj. Det kändes direkt att vi var taggade till tänderna, denna matchen skulle vi bara vinna! Det började också bra, 4-1 till oss efter en ganska jämn första serie. I andra serien hade vi verkligen marginalerna på vår sida då vi vann ett bord med 2 pinnar efter Vonsan kryssat i sista slaget. På det andra bordet blev det oavgjort efter att Maggan kryssade i sitt sista slag! 4-0 till oss därmed. Tredje serien vann vi återigen med 4-1 och därmed var matchen vunnen. Sista serien bestämde vi oss för att behålla vårt fokus och tänka på kvoten, vi skall icke ge bort några poäng för att vi vunnit matchen, då gör vi också vår bästa runda för dagen! Med Ewas löfte till sej själv och sin spelpartner att göra minst 250 (hon gjorde 255!) så drog hon med sej övriga som också spelade mycket bra i sista rundan. Mycket skönt att vinna denna match, då det kändes lite som en måstematch för vår del. Bäst idag blev Ewa med finfina 886 före Lena och Camilla som båda hamnade på 824. Ett stort plus till ALLA spelare idag som stod för ett gediget spel och lagarbete! Grattis!

2009-03-22 A-laget skulle denna helg möta Calluna. Allt annat än vinst var otänkbart kändes det som, dels för placeringen i tabellen och dels för att vi slog dom borta och hade avgjort redan efter 3 serier. Det började helt ok, strax över 1500 och 4-1 till oss. Kändes ju tryggt och bra. I andra serien gör vi en ny 1500-runda och med deras knappt 1300 så var det ånyo 4-1 till oss. I 3:e serien blev det faktiskt lite spännande då Calluna hade en ledning med 5-0 i mitten på serien, men Hallandia vände rutinerat och vann till slut med 5-0. Matchen var avgjord men vi samlade ändå ihop oss och försökte tänka på kvoten som kan vara viktig i slutskedet på säsongen och med en ny 1500-runda så tog vi ytterligare 4-1. Matchen slutade 17-3 till oss och ett bra lagarbete gjorde att vi ännu behåller serieledningen. Nästa vecka väntar tufft motstånd. Bäst idag blev Anna med fina 845 före Camilla 805 och Vonsan 804.

B-laget spelade strax efter och skulle möta Olofström som vi veckan innan besegrat på bortaplan så förhoppningarna var stora att lägga ännu en seger till handlingarna när dagen var slut. Här rivstartade vi också likt A-laget och knep 4-1 i första serien. Andra serien tappade vi med 3-2, för att i tredje serien gå på knock! 5-0 och en runda på 1445! Det betydde att segern var säkrad, men vi fortsatte i stor stil och tog 4-1 även i sista. 15-5 till oss! Bäst i matchen blev Helene 715 före Sandra 707 och Jenny 697. En debutant hittade vi idag i Hallandiatröjan, nämligen Josefine Bernhardt. 3 fina serier och 2 plockade poäng gör att vi kommer att se mycket mer av henne framöver!

2009-02-28 Hallandia hade 2 viktiga bortamatcher denna helgen och en heldag i bowlingens tecken! Först ut var Borås och mötet med Calluna. Här gick vi på knock direkt och tog kommandot med 4-1 i första serien! I andra serien malde vi på och tog ytterligare 4-1. 3:e serien lyckades vi ta 3-2 trots att vi tappade totalen och med det var matchen vunnen för vår del! Nu gällde det att fokusera på att ta så mycket kvot som möjligt! Det gick väl inte så bra..tapp med 5-0 i sista men vad gjorde väl det, vi vann matchen med 11-9! Gött! Bäst i matchen blev Maggan på 855 före Camilla 831 och Hanna 794. Nu gick bussen norrut mot Mariestad och mötet med Qvinns. Dags att fokusera på en ny tuff match! En ny kanonstart och 4-1 till oss efter första serien! Sen blev det jämnare och andra serien slutade med 3-2 till Qvinns. Jämnt inför 3:e med andra ord men där blev det tufft. 4-1 till Qvinns och helt plötsligt så hade Qvinns kommit ikapp och gått förbi! Sista serien skulle bli mycket rafflande....vi var helt enkelt tvugna att plocka fram det där lilla extra! Och som vi gjorde det! Vilken styrka vi plockade fram! Vi tog dom 4 poäng som vi behövde och vinsten med 11-9 var såååå skön!!! Bäst i matchen blev Vonsan på 796 före Maggan 780 och Camilla 774. Sandra gjorde ett fantastiskt inhopp och tillsammans med Maggan tog hon 2 poäng och visade att hon hör hemma i A-laget! Massor av sång (tusen o en natt hördes faktiskt ända till Halmstad...) glada miner och skratt gjorde att den långa hemresan från Mariestad gick väldigt lätt. Vet dock inte om vi förbrukar chaffuörer på löpande band...:) Nu ligger vi i topp i serien!

B-laget hade match hemma mot Kulla Dam på morgonen och här hade vi det tufft i första serien. 4-1 i baken blev det, men vi tog oss samman och höjde oss i 2:a. Det resulterade i 3-2 till oss. I 3:e serien hade vi kommit igång rejält men det gjorde Kulla dam också och trots att vi gjorde en bra runda så tappade vi med 4-1. Aj, aj aj nu gällde det att ta 5-0 i sista för att rädda en poäng! Tyvärr gick det inte och trots att vi tog totalen med ynka 3 pinnar så förlorade vi matchen med 12-8 till slut. Vi fick dock se en del fina resultat. Debutanten Gertrude gjorde en mycket fin debut och med 4 jämna fina serier så landade hon på 623 till slut. Annika spelade också väldigt bra och fick ihop 658. Även Emelie som inte spelat på länge kom igång i sista serien och dammade in 223! Snyggt! Annars blev Helene bäst i matchen med sina 798.

2009-02-21 A-laget hade match både lördag och söndag denna helgen. Först ut var matchen mot Cefyra. Väldigt enkelt tog vi ledningen med 5-0 följt av 3-2, 4-1 och 4-1. Vi vann till slut med 16-4. Bäst i matchen blev Maggan med 837 före Vonsan 827 och Ewa 787. På söndagen hade vi match mot Trossö och där låg vi i underläge efter första serien med 2-3. Andra serien gick det bättre, ledning med 4-1 och lite arbetsro inför 3:e serien där det blev jämnt igen, men vi tog 3-2. I sista serien orkade inte Trossö hänga på utan vi tog 4-1 och vann till slut med 13-7. Bäst i matchen blev Anna och Noy med 798 vardera före Vonsan på 790. I och med segrarna tog vi över serieledningen. I en jämn serie hänger mycket på hur väl man klarar sej på bortamatcherna, det kommer att bli en mycket viktig omgång nästa helg, då vi har 2 bortamatcher. Nu tränar vi på och börjar ladda inför nästa helg redan nu!

B-laget hade bortasväng i Hässleholm denna helgen. På lördagskvällen undrade man om det skulle gå att ta sej dit överhuvudtaget då snön vräkte ner, men nu bor vi ju i södra Sverige och när man vaknade upp på söndagsmorgonen så hade det redan börjat töa rejält...Nåja, nu är det bowling det gäller. Vi var ganska bra med efter första serien 3-2 till Hässle, tyvärr tappade vi totalen med ynka 4 pinnar...sen var det slut på spänningen. Vi hängde helt enkelt inte med när tåget gick, 1-4, 1-4 och 1-4 i baken. Inte mycket att säg om egentligen, Hässle var det bättre laget för dagen. Bäst i matchen blev Anna med 787 före Helene 725 och Noy 712.

2009-01-31 A-laget hade en riktig bowlinghelg framför sej med matcher i skåne, blekinge och småland! Vi började äventyret i skåne där vi skulle möta Cefyra i Åhus. Där tog vi 4-1, 4-1, 4-1 och det var avgjort efter 3 serier. Slutställningen blev 15-5 till oss och det var väl ingen match som går till historien direkt, men vi vann och det var huvudsaken. Lite knixiga banor var det, där förhållandena ändrade sej ganska snabbt. Bäst i den matchen blev Camilla på 838 före Maggan 784 och Vonsan 783. Sen var det dags att styra kosan mot Karlskrona och möta Trossö i deras nya hemmahall. Den imponerade inte kan jag säga...den kändes rätt ofräsch faktiskt...nåja, spelet kom igång och det började jämnt 3-2 till oss efter första serien. Andra serien tappade vi med 4-1 och vi var i partärunderläge....då...kom maskinhaveriet som stoppade upp matchen i en kvart ungefär, efter det, när matchen kom igång igen, var vi som ett nytt lag! 5-0 till oss och bra spel! Ledning med 9-6 inför sista serien som vi vann med 3-2 och matchen med 12-8. Riktigt skönt med 2 vinster innan vi skulle sätta oss i bilen och köra ända till Nässjö på lördagskvällen! Bäst i matchen blev....CAMILLA med 836 före Lena 798 och Sandra som passade på att sätta nytt pers med 780! Lite mat på en god resturang i Karlskrona innan vi satte oss i bilarna igen. Vi var framme i Nässjö vid 21.30-tiden, ganska möra...satt och snackade lite på Helenes, Sandras och Agnes rum innan vi gick ner o tog en öl i baren. Vid 23.30 var alla så trötta att det var dags att säga god natt. Kl 10.00 var det dags att möta Högland, det började väldigt jämnt i matchen 2-2 efter första serien, sen gör vi en riktigt kass runda och dom kunde enkelt ta 4-1. I 3:e serien reste vi oss lite, men vi orkade helt enkelt inte att fullfölja och dom vann till slut matchen med 13-6 helt rättvist. Helgen hade kanske satt sina spår, med 2 matcher på lördagen och närmare 50 mil i bilen. Nåja, vi är nöjda med 4 poäng och trots att det har varit jobbigt så har det också varit väldigt kul! Bäst i matchen mot Högland blev Vonsan med 818 före Hanna på 772 och Camilla på 756.

B-laget hade också bortamatch mot Lady Roll från Klippan. Det blev en väldigt jämn match utom i första serien där Lady Roll var lite starkare och tog 4-1. Sen var det verkligen kniven på strupen hela tiden eller vad sägs om 1297-1302, 1254-1256(där vi tog 4-1) och sen i sista där det blev 1314-1312 och 4-1 till dom! Därmed vann dom också matchen med 11-9! Retligt! Bäst i matchen blev en nyss hemkommen Noy med 789 före Jenny med 675 och Hanna Ö 667. Christina klev äntligen över 600-gränsen även på match och gjorde 634, Grattis Christina!

B-laget hade match hemma på söndagen mot i Båstadkäglan. Vi började ganska bra med strax över 1300 och trots att vi slog Båstadkäglan med mer än 100 pinnar så slutade serien med en ledning på 3-2. Här börjar Alexandra och Hanna med 418!!! 216 på Alexandra och Hanna 202!! I andra serien lägger vi i överväxlen och gör hela 1374 och där är Emma bäst med sina 201. 4-1 till oss och det ser onekerligen bra ut....I tredje serien tappar vi lite fokus och gör vår sämsta serie och båstadkäglan kunde vinna den med 2-3. Inför sista serien leder vi med 9-6, nu gäller det att hitta tillbaka igen så att vi kunde säkra matchen. 9-6 kan vara en lurig ledning då man lätt kan förlita sej till att andra nog tar sina poäng. Här visade vi upp ett stabilt spel och gör matchens bästa runda med hela 1382! 5-0 och seger med 14-6! Maggan blev bäst med 750 före Alexandra som bara blir bättre och bättre, denna gången 723, Hanna Öberg imponerar storligen med sina 697, Agnes 685, Jenny 680, Emma 676, Annika 594 och Christina 544.

2009-01-17 A-laget hade match mot Qvinns hemma sent på lördagen. Av någon anledning så är Qvinns ett lag vi har haft problem med tidigare, idag ville vi sätta punkt för det. Det började väldigt lovande också, 4-1 till oss och ett bra spel, men i andra serien hände nåt...vad? Ett uselt spel bjöd in Qvinns i matchen igen och helt plötsligt stod det 5-5. Samling med Patrik! Vi ryckte upp oss i tredje serien men Qvinns hakade på och 4-1 till dom igen! Nä nu jävlar! Vi ska bara inte förlora detta, inte en chans! På med blåstället och börja kriga! Det blev en spännande sista serie också, men till slut kunde vi konstatera att vi tagit 4 poäng och matchen blev därmed oavgjord. Puh..det var på håret! Lena blev stor matchhjälte när hon var tvungen att kryssa i sista rutan och också gjorde det, därmed vann dom det bordet med 10 pinnar! Bäst idag blev Camilla på 821 före Ewa 806 och Lena 797.

B-laget hade match hemma mot Bk Bells på söndagen. Vi började riktigt starkt med en 1300-runda och kunde ta ledningen med 3-2. I andra serien tappade vi lite men hängde ändå med i matchen då det blev 2-3. Sen ryckte Bells i tredje och 1-4 var ett faktum. Vi kämpade ändå på bra i sista och tog 3-2 men det hjälpte inte tyvärr, förlust med 9-11. Alexandra är ett stort utropstecken då hon spelar otroligt bra nu. Det var bara "dippen" i andra serien, annars hade hon tre fantastiskt fina serier! Grattis Alexandra till ett mycket bra spel! Bäst annars i denna match blev Hanna med 740 före Agnes 727 och Alexandra 674.

A-laget startade upp säsongen med att möta SBC som vi även mötte i elitkvalet. Det brukar ju vara jämna och tighta matcher mot dom och det var inget undantag idag.
Det började dock lite besvärligt med 2-3 i underläge efter första serien. I andra och tredje tog vi dock 4-1, 4-1 och det såg bra ut. Men....en ledning med 10-5 kan vara förrädisk...och det var nära också att vi inte vunnit. Endast ett bord tog poäng och det var Helene tillsammans med debutanten Sandra som fixade det, och vann med såpass mycket att vi även tog totalen! Puh...Bäst blev Camilla med 830 före Ewa 820, Maggan 812 och Helene 802.

Ny säsong och nya utmaningar!

2008-11-22 A-laget hade en tuff bortasväng i Göteborg och 2 måstematcher dessutom. Skulle vi fortsätta spela i eliten till våren var vi tvungna att vinna. Först skulle vi möta Team X-calibur i deras hemmahall. I första serien fick vi regelrätt stryk (300 pinnar) och 5-0 i baken var ett faktum. I andra serien så gör X-calibur ytterligare en 1750 runda, men där tar vi 1 poäng främst genom bra spel av Maggan. I tredje serien blev det lite mer jämnt men 4-1 i baken och förlusten var ett faktum. Det blev till slut 16-4 till X-calibur och trots att dom saknade flera av sina bästa spelare så gör dom över 67. Starkt. Bäst i Hallandia blev Maggan med 852 före Camilla A med 821 och Camilla L med 777. Sen var det dags att byta hall och möta Öis, där började det också jämnt med 3-2 till Öis. Tyvärr var matchen avgjord efter 3 serier till Öis fördel. Det blev till slut 17-3 till Öis och vi gjorde inte direkt någon bra match, kanske var det luften som gick ur lite, uppförsbacken var alltför stor. Bäst i matchen blev iallafall Camilla A med 792 före Noy 783 och Camilla L 736. Tyvärr blev det inget elitseriespel för oss i vår, men när det värsta besvikelsen har lagt sej så kan vi se tillbaka på en väl genomförd säsong. Vi tar nya tag och försöker att återkomma till eliten nästa år.

B-laget hade match hemma denna lördag och mötte Söders farmarlag. Trots att vi inte var i närheten av förra veckans siffror så blev det en mycket enkel historia. Matchen var avgjord efter 3 serier och det blev till slut 17-3 till oss. Inga riktiga toppar, men inte heller några "dalar", alla utom en tror jag var över 600 och en var över 700. Återkommer med lite mer resultat info när matchen är inrapporterad.

2008-11-16 A-laget skulle denna dag ta emot Skrufscha i en enormt viktig match för vår del. Det såg också väldigt bra ut under inspelningen, men när matchen började så blev det väldigt allvarstyngt...medan Skrufscha spelade ut och drämde in strike efter strike så kämpade vi mot allvaret? 0-5 i baken var inte den start vi önskade precis...2:a serien blev mer jämn men där Skrufscha återigen drog det något längsta strået och kunde vinna med 2-3. Underläge med 2-8 såg inte så ljust ut...men då började det lossna för oss! Camilla A visar vägen med sina otroliga 280! och får med sej både publik och resten av laget, 5-0 såg ut att vara vikt för vår del när vi tappar 2 bord med 5 resp. 2 käglor!!!!! Men va fan...det är ju inte sant....sååå istället för 7-8 så står det nu 5-10...Men Hallandia ger inte upp utan gör en grym sista runda och det visade sig att matchen inte skulle avgöras förrän i absolut sista rutan. Rutinerade Ulla Nordström från Skrufscha var tvungen att spärra en halvsvår uppställning och gjorde det, det betydde att vi förlorade det bordet med 6 käglor.....och matchen med 9-11. Vad ska man säga? Vi gjorde en kanonmatch men släppte iväg Skrufscha i inledningen alldeles för enkelt, tyvärr. Nu blickar vi framåt och tar med oss vår fantastiska avslutning i denna matchen till kommande helg som blir helt avgörande för var vi spelar nästa säsong. Bäst i matchen blev Camilla A med strålande fina 924 före Ewa 825 och Vonsan 820.

2008-11-16 B-laget hade match direkt efter A-laget och skulle denna gången möte serietvåan från Osby. Vi tar ledningen med 3-2 efter en mycket bra start (1379). Lena visar sej vara rejält spelsugen efter ha varit reserv i A-laget matchen innan och drämmer in 258! 2:a serien tar vi också med 3-2 efter att vi marginellt sänkt resultatet. Sen gör vi som A-laget gjorde! En kanonrunda i 3:e serien! 1449 mot deras 1267 och vi gick på knock! Även i sista serien gör vi över 1400 och visar upp ett strålande spel! Resultatet skrivs till 15-5 och 5576 av B-laget är nytt rekord! Även individuella rekord sattes denna dag, Emma, som spelat bättre och bättre hela tiden tog sej nu över 700-strecket för första gången och gjorde 710! Annika, som inte spelat bowling särskilt länge närmar sej 700 med stormsteg och gjorde idag 674! Sandra, som är en av Hallandia stora löften gjorde 732. Bäst i matchen blev annars rutinerade Lena med 751 före just Sandra 732 och Helene 711.

2008-10-19 B-laget hade hemmamatch mot obesegrade Hässle denna omgången. Tyvärr lyckades vi inte bryta deras svit, dom var helt enkelt för bra trots att vi gjorde en bra match. Eva-Marie visade var skåpet skulle stå med sina finfina 783 och med sin spelpartner Ulle som också spelade bra (695) så tog dom 3 banpoäng. Det blev till slut förlust med 14-6, men vi hänger inte med "huvéna" för det utan blickar framåt istället. Bäst blev som sagt Eva-Marie med sina 783 före Agnes 712 och Ulle 695.

2008-10-18 A-laget skulle hemma möta Cefyra redan 9.30. Det började också ganska "sömnigt" då vi trots en medioker runda kunde ta ledningen med 3-2. Sen vaknade vi till liv igen! 4-1 till oss och en mycket bättre (1599) runda gjorde att det såg ljust ut. Men Cefyra stretade emot även i 3:e rundan och ganska jämna siffror gjorde ändå att vi tog med 3-2. Sista rundan la vi i överväxlen och då orkade inte Cefyra hänga på längre, det blev en 5-0 runda och till slut seger med 15-5. 6194-5890 är bra siffror. Bäst i matchen blev Hanna med 824 före Camilla A med 809 och Anna 796.

2008-10-12 B-laget hade match hemma mot Lady roll. Det blev vinst med 12-8. Återkommer med med info när matchfaktan är inrapporterad.

2008-10-11 A-laget åkte iväg tidigt för en heldag i skåneland. Först ut var matchen mot Cefyra i deras nya hemmahall Åhus. Efter en riktigt jämn kamp så slutade första rundan med 3-2 till Cefyra efter att dom hade tagit totalen med 2 käglor. Sen höjde vi tempot i andra serien och med betydligt bättre spel kunde vi vinna med 5-0. 3:e serien drog vi in 1632 mot deras 1494 men ändå blev slutet "bara" 3-2 till oss. Inför sista serien stod det alltså 10-5 till oss och 1 pinne för att säkra segern skulle vi väl kunna ta? Jodå, det såg visserligen skrämmande jämnt ut dom första rutorna men sen var det inget snack. En delad poäng blev det men 4-0 till oss och en viktig seger med 14-5 till slut. Då skulle vi åka till Malmö och ta oss an SBC sent på eftermiddan. Skulle vi orka? Tja, vi började strålande och tog 4-1 i första serien, 1595 vittnar om att det fanns ork kvar i dom flesta. I 2:a serien så sjönk kvaliten något, men det gjorde det hos SBC också och vi kunde plocka 3 poäng till. 7-3 efter 2 serier såg ju lovande ut! 3:e serien tog SBC med 3-2 och det skulle visa sej bli rejält spännande i sista serien! Matchen svängde och var otroligt jämn ända fram till sista slaget! Med en stike i sista rutan säkrade Anna segern på det bordet och även matchen med 11-9! Puh!! Bäst i mot SBC blev just Anna med 800 före Noy 798 och Ewa 775. Bäst mot Cefyra blev Maggan med finfina 862 före Camilla A 834 och Anna 765.

2008-09-20 B-laget var först ut mot Båstad med våra gamla medlemmar Kerstin, Karin, Christina och Britt-Marie. Christina blev bäst av de 4 med 693. Bäst hos oss blev Eva-Marie med 691, Helene Å med 684 och Jenny H med 681. Roligt var också att Emma Palmay spelade bra med 637.

A-laget tog sin fösta seger av många i Elitserien mot SBC. 4-1, 4-1, 4-1 och 5-0 vittnar om det spelövertag som det var. Vi spelade med glädje och dominerade totalt. Inget rubbade oss. Striken bara "drällde" och följderna var flera. Bäst gick det för Vonsan med 848 följd av Camilla 839, Maggan 830 och Ewa 803. 6260 mot 5656.

2008-09-14 B-laget åkte söderut för att möta Bells i Bjuv. Det motståndet visade sej vara lite för tufft för oss och trots att första serien blev riktigt jämn resultatmässigt (1262-1276) så fick dom med sej 4-1. Det blev till slut 15-5 till Bjuv och det är inte mycket att säga om, dom har ett starkt lag för den divisionen. Bäst blev Hanna igen med finfina 814 före Ulle 696 och Eva-Marie 670.

2008-09-13 Så var det dags för A-laget att göra sin längsta bortaresa denna säsongen. Dags att möta Skrufscha som vi mötte redan förra säsongen och då med vinst för oss både borta och hemma. Positivt alltså! MEN!!!! Tyvärr så gick det inte lika bra den här gången, Skrufscha tog ledningen med 8-2 och det blev för mycket att hämta hem, trots att vi gjorde ett försök att komma ikapp så ville det sej inte för oss. Skrufscha kunde ganska enkelt vinna med 13-7 och vi får försöka glömma detta och gå vidare. Bäst blev Anna med 791 före Ewa 760 och Camilla A 759.

B-laget hade match precis före A-laget och mötte Tuvetjejerna F. Och precis som premiärhelgen så slutade det med enkel vinst med 14-6 till oss. Återigen blev A-lags rutinerade Hanna bäst med 752.

2008-09-07 Matchdags igen för A-laget. Den här gången ställdes vi mot Öis. (Vi börjar säsongen med tuffast tänkbara motstånd..). Det såg inte riktigt lika laddat ut som gårdagen mot X-calibur och med en medioker runda kunde Öis lätt ta ledningen med 5-0. Vi kom igen lite i 2:a serien och kunde ta 3 poäng men sen i 3:e serien punkterade Öis matchen genom att ta 4-1. Vi avslutade dock sista serien riktigt bra och 4-1 till oss gjorde en del på diffen som kan komma att vara viktig så småningom. Bäst blev Ewa med 833 före Anna 786 och Camilla L 775.

2008-09-06 Så var det premiär för A-laget också. Dags att mäta krafterna mot ett av favoritlagen i serien, nämligen X-calibur. Vi visade ingen som helst hänsyn i första serien, utan tog ledningen med 4-1 direkt!! Vi hade publiken (jättemånga var där och tittade, tack till alla som var där) med oss och vi var supertända! Men sen i 2:a serien så plockade X-calibur så där retligt rutinerat poäng i sista rutorna och vi tappade med 1-4. Samling med Patrik och ett försök att hitta tillbaka till spelet i första serien igen men det gick inte riktigt, tapp igen med 1-4 och det såg mörkt ut att plocka 5-0 på dom i sista....det gick inte heller, men vi stred bra och matchen slutade 8-12 till X-calibur. Det kändes faktiskt som en jämn match och vi är trots allt nöjda av att ge det här laget ett rejält motstånd! Det ger oss självförtroende att möta dom lagen vi strider med i kampen om 4:platsen. Bäst blev Anna med 803 före Noy 791 och Vonsan 781.

2008-08-31 Så var säsongen äntligen igång igen, iallafall för B-laget som hade bortamatch denna helg. Vi åkte ner till Kristianstad och mötte Söder F. Det började bra med 4-1 till oss, sen ångade vi bara på och vann bekvämt med 14-6. Extra roligt var att våra duktiga ungdomar spelade riktigt bra! Emma Palmay gjorde 644 och Alexandra Lindqvist gjorde 635! Bäst annars i matchen blev Hanna med fina 758.

Resultat klubbmästerskapet: Vonsan 1224, Camilla L 1223, Maggan 1214, Helene 1147, Agnes 1135, Ewa 1135, Hanna 1122, Noy 1047, Lilian 1003, Christina L 981, Ros-Marie 879, Annica 869. Juniorerna: Sandra 1049, Jenny 940, Alexandra 909.

2008-04-19 Härligt, härligt! Vinst med 15-5 över Högland. Vem trodde att vi kunde upprepa förra veckans utskåpning. Själv trodde jag på en något mer jämn match men 5-0, 3-2, 3-2 och 4-1 talar sitt tydliga språk. Hanna bäst på 801 och Camilla A grindstängare på 712. Totalt 6104 mot 5594. Högland åkte till SBC med våra lyckönskningar i ryggen. De tog ledningen med 4-1, 4-1, 4-1 och vårt hopp var stort. 2-3 i slutserien och de vann med 14-6. Matchen svängde in i det sista och när deras sista tjej satte en strike vann dem serien med 2 käglor och Hallandia var i elitserien. Vi fick samma slutpoäng som SBC, samma differens och då avgjorde inbördes möten. Då vi vann hem med 15-5 och spelade oavgjort borta så var saken biff. EEEELIIITSEEEERIIIIEEEEN! Tack Högland för hjälpen i sista matchen. Vi borde avgjort själva tidigare. Nu får styrelsen sätta sig och göra en säsongsplanering med träningsmatcher och läger i uppehållen. HALLANDIA är HALMSTADs enda DAMLAG i ELITSERIEN.

2008-04-13 Oj, vilken viktig match vi hade framför oss idag. En vinst var ett måste och vi ställdes inför serieledarna...MEN, vi lät oss inte avskräckas av det utan hade full fokus framåt denna dag! Vi började bra med en runda på 1568 och med det tog vi ledningen med 3-2. Andra rundan ökade vi på och gjorde över 1600 medan SBC spelade klart sämre och 4-1 till oss. 7-3 efter halva matchen, men vi vet av erfarenhet att slappna av är det sämsta man kan göra och behöll fokus under hela matchen. Efter 3 serier var matchen i hamn, ointagliga 11-4 till oss, men vi skulle inte ge bort några poäng i sista serien! Det blev till slut 15-5 till oss och glädjen och lättnaden var stor efter matchen! Vi hade ett stort publikstöd också, vilket hjälpte oss på traven! Tack till alla er som var där och tittade och hejade! Bäst i matchen blev Camilla L på 863 före Vonsan 860 och Camilla A 822.

2008-03-19 Påskmix-dags! Efter lagindelning så spelade vi först 4 serier varannan ruta för att sen i sista serien spela vartannat slag. Maggan o Jenny H raketstartade och hade en klar ledning efter 2 serier, men efter 4 serier hade lag Vonsan o Hanna Ö smugit sig allt närmare efter dom hade gjort en serie på 234! Maggan o Jenny anade faran och och kunde lägga in slutspurten på bästa sätt och kunde bekvämt vinna till slut. Tack till alla som var med och nu tar vi ett par dagars uppehåll innan vi lägger in slutspurten!

2008-03-15 A-laget skulle iväg på dubbel bortamatch mot Calluna och IFK Göteborg denna helg. Vi räknade med ett revanchlystet Calluna uppe i Borås, men vi trodde inte alls att vi skulle ha så svårt där uppe. Nu blev det det och förlusten är inget att säga om, vi lyckades inte hitta rätt på banunderlaget och matchen var avgjord efter 3 serier. Bara att ladda om batterierna och försöka vinna i Göteborg istället.Bäst i Borås var Maggan på 784 före Vonsan på 748 och Noy på 730.Vi har ju tidigare haft våra duster med IFK och vet att dom är tuffa på hemmaplan, men matchen blev överraskande enkel till vår fördel. 10-0 till oss efter 2 serier...och till slut 17-3 till oss! Det gör att vi fortfarande är med i striden om en plats till elitserien. Bäst i Göteborg blev Camilla A med 817 före Camilla L med 770 och Vonsan med 768

B-laget hade match på söndagen mot Vågens B-lag och som vi krossade dom! 4-1 efter första serien blev till slut 14-6 till Hallandia! En del väldigt fina resultat fick vi se också, Sandra gjorde 725, Jenny H gjorde 693 och Hanna Öberg visar upp en sån form att man blir avundsjuk! Nytt personligt rekord IGEN! Denna gången lyder det på strålande 687! Stort grattis!

2008-03-09 A-laget hade match på eftermiddagen mot Calluna och vilken match det blev! Vi började godkänt men åkte ändå på ett 2-3 underläge då Calluna var bättre, 2:a serien blev jämn men när säcken skulle knytas ihop så hade dom tagit 4-1! Fasiken också! Underläge med 3-7! Usch, vad jobbigt kunde man tänkt då...men....vi bet ihop och kämpade och fick med oss totalen i 3:e serien. 9-6 till Calluna och vi måste ta 5-0 i sista rundan för att vinna....och helt plötsligt så börjar vi xxxxx:a!! Proppen gick ur och vi spelade som i trans, inget kunde stoppa oss från att ta dom här 5 poängen kändes det som! Åh, va kul det var! ( inte alls så kul för Calluna, fullt förståligt) men vi hade ju massor av publik och ljudnivån var skyhög. Jag tror nog att dom flesta som stod bakom tyckte att det var en riktig nagelbitare! Vi avslutade med en 1700-runda och segern var ett faktum. 11-9 till oss! Vonsan toppade på 817 före Camilla A på 808, Maggan 796, Anna 772, Noy 769, Camilla L 749, Hanna 748, Helene 404 och Eva-Marie 352.

B-laget hade match på söndagsförmiddagen mot Nyhem B. Det började lite knackigt och underläge med 0-5. 2:a serien däremot blev mycket bra och vi tog upp kampen mot det rutinerade B-lag som nyhem ställde upp med. 2-3, men med endast 3 ynka käglors marginal tappade vi totalen. Det kunde lika gärna blivit 4-1 till Hallandia! 3:e serien tappade vi med 4-1 trots att serien var väldigt jämn. Än en gång tappade vi totalen med ynka 9 pinnar! Oturen grinar oss i ansiktet! I sista serien mosar vi motståndet men då var matchen redan vunnen för Nyhem. Nästa gång tar vi dom, LÄTT! Hanna Öberg visade upp en strålande form och sätter nytt personligt rekord med 597! Grattis Hanna! Lilian spelar stabilt och blev matchbäst på 699.

2008-03-02 Så var det dags igen, ny match mot Skrufscha och en mycket viktig sådan, en vinst var ett måste om vi skulle haka på i tabellen! Vi började med en 4-1 runda och det var precis vad vi behövde för att pressen skulle släppa en aning. 2:a rundan blev också den bästa rent resultatmässigt och vi tog poängen med 4-1 igen. Nu gällde det att hålla i det här hela vägen! Genom att vi tog totalen med 14 pinnar i 3:e serien och 11-4 var matchen vunnen för vår del, det blev till slut 14-6 till oss. Det kändes enormt skönt att få vinna idag efter debacklet igår. Hanna visade än en gång att hennes formkurva stiger rakt uppåt! Matchbäst igen med nytt personligt rekord på 837. Grattis Hanna! Det var ingen förutom undertecknad som spelade dåligt idag, Camilla L 784, Vonsan 780, Anna 778, Camilla A 772, Maggan 763, Eva-Marie 753 och Noy 203.

2008-03-01 En viktig match hemma väntade mot Qvinns. Tyvärr så gick det inte alls vår väg och trots en jämn första serie så knep Qvinns 4-1. 2:a serien när vi skulle ta upp kampen så kom vi bort nånstans på vägen, viljan fanns men....0-5...och efter 2 serier stod det 9-1 till Qvinns!! Och det var inte för att dom spelade särskilt bra, nej, det var för att vi spelade jävligt ojämnt. Sen kan man ju räkna ut med röven och en bit krita hur lätt det är att ta in ett sånt underläge. Vi gjorde vad vi kunde, men matchen slutade 8-12. Surt sa räven! Bäst i matchen blev Hanna med 803 före Camilla L med 787 och Eva-Marie med 754. Nu är det taggtråd som gäller imorgon!

2008-02-23 Tuffa Bortamatcher väntade mot Linneá och Högland. I Gislaved rivstartade vi med en runda på 1573, men vad hjälpte det när motståndarna börjar med 1630? 4-1 i baken...men vi kände ändå att vi hade chans och kontrade med en 4-1 runda i andra serien. Tredje rundan blev också en riktigt jämn fight, precis som det brukar vara när vi möter Linneá i Gislaved, men dom knep totalen med pinnar och dom hade lite favör inför sista. Tyvärr så gör vi vår sämsta runda när vi som mest behöver den, men det blev så jämnt att hade Camilla fått med sej den sista käglan som stod o darrade (strike var nödvändigt) så hade matchen slutat oavgjort! Skit också! Det blev till slut 11-9 till Linneá. Riktigt bra spelade Helene Å som fick ihop 869 före Camilla L 848 och Vonsan 837.

Sen styrde vi kosan mot Nässjö för att möta Högland.....och vad hände där i första serien? En kollektiv kollaps? Vi gör 1293...och det tar man inga poäng på...0-5 såklart...sen var det en TUNG uppförsbacke vi hade och även om dom flesta hittade sitt spel så var vi långt från segern denna gången. Så är det, vi tar nya tag nästa helg istället. Bäst i Nässjö blev iallafall Camilla L på 793 före Vonsan på 763 och Eva-Marie på 743.

B-laget hade hemmamatch på söndagen mot 91:an och rivstartade med ledning 4-1. Sen släppte vi aldrig in motståndarna i matchen utan kunde efter 3 serier konstatera att segern var i hamn! Riktigt bra spelade Lilian som gjorde 808 före en comebackande Ewa på 690 och Ulle som också spelade riktigt bra och fick ihop 686. Seger med 16-4 känns riktigt skönt!

2008-02-02 A-laget hade hemmamatch mot Linneá denna lördagsmorgon och det är alltid lika trevligt att möta dom. Det började mycket jämnt, 3-2 till vår favör. 2:a serien blev ännu jämnare där Linneá knep totalpoängen med 1 kägla och där Vonsan och Camilla hade en riktig batalj mot Linneás Camilla och Camilla! Det slutade dock lyckligt ur vår synvikel sett, 3-2 till oss. I 3:e serien la vi dock in stöten och gjorde 5-0 och det slutade med vinst för oss med 15-5. Riktigt bra spelade Vonsan som fick ihop 874, Eva-Marie 830 och Camilla L på 802

B-laget hade en tuff hemmamatch mot Panterns B-lag men vi började bra och hade häng efter 1 serie, tyvärr så kunde vi inte riktigt hänga med i deras tempo och slutresultatet skrevs till 5-15. Bäst i matchen blev Noy på 779 före Hanna 741 och Jenny H med 631.

2008-01-26 Så var det då dags för en HEL-dag med bowling! Upp i ottan och samling i hallen 05.30!! Nåja, jag tror alla tyckte det skulle bli kul att komma iväg, vi hade till och med supportrar med oss på denna heldag. Väl framme i Vänersborg skulle vi möta Skruschfa, vilket betydde hårt motstånd, men vi var ju strärkta efter den mentala träningingen och det tycktes göra susen! Rivstart för oss och en ledning med 4-1! Jämnt så det förslog, men marginalerna på vår sida! 2:a serien blev mer jämn 2-3 till dom, sen lägger vi in det avgörande rycket, 4-1 till oss i 3:e serien och 10-5 till oss inför sista! Där insåg nog skrufscha vad som höll på att hända, men vi stretade emot in i det längsta och 1 banpoäng räckte för att vi skulle vinna. 11-9 till oss, var strålande bra gjort! Nästa match mot Qvinns blev lite mer av en kräftgång, kanske den långa dagen började sätta sina spår? Knixiga banor gjorde det inte lättare heller, ingen förutom Anna och Camilla A tycktes trivas särskilt i Mariestad och förlusten var inget att säga om 7-13 till dom. MEN, vi åkte hem med 2 viktiga poäng! Bäst på bortaresan blev Vonsan med 822 före Camilla A 799 och Anna 798. Tjo o tjim var det ju naturligtvis på hemresan, vad annars!

B-laget hade hemmamatch mot Getinge på söndagen och vilken start det blev! 3 personer över 200 var ju rena A-lags tempot. Agnes, Jenny och Emma var dom som rivstartade på det viset. 4-1 till oss och det såg lovande ut och mycket riktigt vann vi också matchen med 11-9, mycket tack vare en strike som Helene satte i allra sista rutan i sista serien! Vi fick se ett nytt personligt rekord av Emma, både på 1 serie, 200 och 4:a serier, 635! Grattis Emma! Jenny spelade väldigt jämnt och stabilt och fick ihop 734 och Agnes som hade bortasvängen med A-laget i benen gjorde 753!

2008-01-19 Hemma match mot IFK Göteborg ganska sent på lördagseftermiddagen, och fulla av självförtroende startade vi med en 4-1 ledning och ett bra spel! 2:a serien blev svängig, vi hade övertaget fram till slutrutorna där vi dessvärre tappade och vips så var det 5-5. Det är bara att konstatera att det kan vara små marginaler som avgör i bowling! Det fick vi erfara när det blev exakt likadant i 3:e serien, fast till vår fördel denna gången!1470-1436 och ändå tog vi serien med 5-0! Det var väldigt jämnt i sista serien också, men vi vann till slut matchen med 13-7. Bäst idag blev Vonsan med 814 före Magdalena med 753 och Camilla L 748.

B-laget hade dubbel bortamatch i Falkenberg och det blev 2 tunga förluster. 19-1 och 18-2 känns inte så kul, men ett par fina serier kan vi glädjas åt. Hanna Öberg startade sin ena match med finfina 178, Jenny hade 180 på en serie, Ida hade 2 bra mittenserier och Christina L avslutade sin ena match på ett bra sätt.

2008-01-12 Då var det dags för A-laget att göra sin första match i allsvenska kvalserien. Tufft motstånd väntade i premiären borta då vi skulle möta SBC i Baltiskan och vilken nervpirrande match det blev! Vi som följde matchen via scoring online pendlade mellan hopp och förtvivlan då matchen svängde hela tiden! 2-3 till SBC efter första serien var godkänt, men man kunde ana vissa spända tendenser, men dom släppte på allvar i andra serien då vi gör en riktigt bra runda och tar 4-1. Dom 2 avslutande serierna förlorar vi med 2-3, 2-3 och slutställningen 10-10 kan inte ses som annat än rättvis. Men vilken härligt spännande match! Undertecknad satt som fastspikad framför datorn, värre än den värsta rysare ju! Bäst idag blev Hallandias debutant Magdalena Olsson på 816, Hanna som gjorde ett strålande inhopp och spelade ihop 624 (3serier) Camilla L som var jämn och säker hela vägen med sina 797.

2007-12-01 A-laget hade sin sista match för säsongen och vi var i praktiken redan klara för avancemang till allsvenskan nästa säsong. Vi trodde nog dock att matchen skulle bli tuffare än den blev då Vågen inte är något dåligt lag alls, men idag var vi klassen bättre. Vi tog ledningen med 4-1 och fortsatte sen med 4-1, 5-0 och 4-1. Vi gör återigen en match över 6000 och det borde väl räcka hyfsat även nästa säsong?! Bäst idag blev suveräna Camilla L på 822 före Vonsan 806 och en mycket duktig Agnes på 777.

B-laget hade dubbelmatch borta i Varberg och det var MINST sagt kämpigt för UK att få ihop 8 spelare som kunde följa med, men med ett stort tack till Emelie och Agnes (Emelie åkte upp i egen bil för att spela första matchen för att sen åka hem o jobba och Agnes som tog bilen upp och spelade 2:a matchen!) Det gav ju också utdelning. Vinst för Hallandia med 13-7 och ett väldigt fint spel av flera stycken där uppe. Emma satte nytt pers med 616! Stort grattis till dej Emma! Emelie visade fin form trots att hon inte har spelat så mycket under säsongen, 666 gjorde hon, och sen har vi Sandra som också spelade mycket bra och fick ihop 662. Mycket roligt att så många spelade bra, det tyder på att Hallandias B-lag är att räkna med under våren som kommer!

2007-11-24 A-laget hade bortamatch mot Linneá och vi visste att det skulle bli den tuffaste matchen den här säsongen. Med oss hade vi glada supportrar och vi kände absolut inte slaget förlorat på förhand. Linneá rivstartade dock med en 1600-runda och trots att vi inte alls spelade dåligt (1481) så blev det 5-0 i baken direkt. Men skam den som ger sej! I andra serien så knappade vi in och tog en 4-1 seger och helt plötsligt var det jämnt igen.3:e serien gick till oss med 3-2 och inför sista serien stod det 8-7 till Linneá, det blev också den mest jämna och spännande avslutningen man kan tänka sej! Vi ledde på 3 av 4 bord till sista rutan, där vi dock tappade med 2 käglor, 10 käglor och totalen med 26 käglor och vips så var segern deras! Snopet värre, men det kändes ändå inte så surt efteråt som det kanske skulle, vi visste att vi skulle få kämpa rejält och det gjorde vi med bravur! Vi hoppas på att det är vi och Linneá som går vidare till allsvenska nästa säsong, då de är ett trevligt gäng att möta. Bäst i matchen blev Camilla A med 845 före Camilla L 841 och Anna 821!

2007-11-17 A-laget hade en viktig match hemma mot serieledarna Linneá denna helg och en vinst hade suttit utmärkt. Vi började dock lite trevande och det var nog lite spänt på flera håll, men vi lyckades reda ut det i sista rutorna och till slut blev det 4-1 till oss. 2:a serien blev jämn men ändå ojämn, 3-2 till oss trots en kägeldiff på 150 pinnar till vår fördel. Sen kom rycket i 3:e serien där vi gjorde hela 1571 och seger med 5-0, då var matchen avgjord men vi lyckades hålla fokus även i sista serien. Seger till oss med 16-4, lite oväntat stor diff, men ack så skönt. Bäst i matchen blev Eva-Marie med 830 före Camilla L 794 och Helene och Vonsan 749.

B-laget hade match på söndagen mot Tylön B. Vi började lite trevande för att sen öka i varje serie, men det gjorde Tylön också fram till sista serien där vi tog 4 poäng! Tyvärr blev det förlust iallafall, men här finns en hel del godsaker att nämna! Gittan storspelar och förbättrar sitt pers. med 3 käglor till 763! Grattis! Jenny spelar jättebra och får ihop 715, familjen Granfeldt börjar trevande men avslutar strålande, Ros-Marie hoppar in och gör 500 på 3 serier!

2007-10-27 A-laget hade bortamatch mot Vågen i Falkenberg denna helg innan uppehållet. Det började inte särskilt bra varken resultatmässigt eller poängmässigt sett med Hallandias ögon. 2-3 underläge efter första serien, men sen kom vi igång bättre och vann andra med 5-0 och resultatmässigt en bra runda. Vinst i 3:e med 3-2 och inför sista serien så ledde vi med 10-5. Det blev en spännande sista serie där vi till slut vann med 4-1, men det var jämnt in i det sista. Bäst i matchen blev Camilla A med 790 före Camilla L 764 och Hanna 757.

B-laget hade match hemma mot Safir och på förhand trodde vi att vi skulle kunna ge "gubbarna" en match, men icke! Dom ångade på och visade ingen alls hänsyn...trots att det stundtals såg ut som om vi skulle plocka poäng så tappade vi hela tiden i slutet på serien. Vi lyckades dock med att ta 2 poäng i sista rundan och slutresultatet skrevs till 2-18. Debut i Hallandias tröja gjorde Annika och Barbro och båda gjorde det mycket bra. Annika spelade 4 serier och fick ihop 626! Vilket också var näst bästa resultat efter Helene med 773.

2007-10-20 Hemmamatch denna gången mot La Visite och inte tänkte vi förlora denna matchen! Särskilt inte på hemmaplan! Vi började också starkt med 4-1 och en 1500-runda, sen verkade det som alla slappnade av och tappade fokus! En usel 2:a runda gjorde att vi bjöd in dom i matchen igen, 1-4 till dom!! Nä, vad är det som händer?? Vår styrka är nog att spela under lite press för sen i 3:e tog vi tag i spelet igen och gjorde en 1500-runda till och då orkade dom inte svara så trots att spelkvaliteten sjönk i sista serien så kunde vi vinna den också med 4-1. 13-7 till oss och även om det stundtals kändes som en jämn match så vann vi till slut med 13-7. Bäst var Vonsan med 827 före Camilla A 764 och Anna 764.

B-laget hade dubbel bortamatch denna helgen och när det var många som inte kunde vara med så "comebackade" Ida igen efter ett litet bowlinguppehåll! Härligt att se dej igen på banorna Ida! Kungsbacka stod för motståndet i första matchen och som vi körde över dom! Matchen var avgjord efter 3 serier! Vinst med 13-7! Härligt! Många bra resultat fick vi också, Anki gjorde en kanonmatch med 755, Sandra drämde till med 236 på en serie och Emma som toppade resultatet i sista serien med 171! Sen var det dags att åka till Falkenberg som är en erkänt svårspelad hall nuförtiden. Även om vi hakade på bra i första serien så tröt orken(?) och vi fick se oss besegrade med 5-15. Bäst blev A-lagsrutinerade Hanna med 727 före Sandra 664 och Jenny 654.

2007-10-13 Dubbel bortamatch för A-laget i Skåne och viktiga poäng att försöka plocka mot hårt motstånd. Baltiska hallen var första anhalten och det har ju varit något av en skräckhall för oss tidigare där vi inte alls lyckats spela bra...idag gjorde vi dock det även om det var väldigt jämnt efter 2 serier. 5-5 stod det men då gjorde vi ett ryck i 3:e serien och vann den omgången med 4-1. Sista serien vann vi också med 4-1 och slutresultatet blev 13-7 till oss (5869-5513). Bäst i baltiskan blev inte oväntat Camilla A med 821 före Camilla L 793 och Noy 781. Sen var det då dags att möta La Visite igen efter många år....det är ju inte heller någon favorithall för oss, men det beror inte främst på hallen eller laget utan kommentarerna som brukar hagla vid sidan om banorna...nåja, denna gången lät vi oss inte påverkas av det utan fokuserade på matchen och den blev jämn. Vi tog kommandot i första och vann den med 4-1 trots ett mediokert spel. Andra och tredje serien förlorade vi med 2-3 så inför sista serien var det jämnt men då tog vi tag i spelet och gör vår bästa runda i Trelleborg. Vi vann till slut matchen med 11-9 och det var enormt skönt att få vinna dubbelt borta. Bäst i Trelleborg blev Camilla L på 776 före Camilla A på 764 och Anna på 762.

B-laget hade match hemma på söndagen mot Halmia BS B och det blev tufft. Halmia tog kommandot direkt och släppte aldrig det ifrån sej. Ulle och Ros-Marie, Emma och Jenny och Lilian och Alexandra tog varsin poäng i matchen som till slut slutade med förlust 3-17. Bäst idag blev Lilian med 704 före Ulle 656 och Anki 644

2007-09-22 Hemmamatch mot SBC-F och det började rätt så knackigt med en runda på endast 1355 och ett underläge med 3-2, sen visade vi mer skärpa i mittenserierna och vann båda med 4-1, 4-1. Sen skulle det ju bara till en ynka poäng för att vi skulle vinna matchen, men Hallandia är ju bäst när man måste kämpa hela vägen och matchen blev hyfsat jämn i sista serien, dock var det aldrig någon direkt förlustfara för oss. Bäst i matchen blev våra 3 giganter i Hallandia, Camilla L med 790, Camilla A med 770 och Vonsan med 767. Vill dock poängtera att Jenny H gjorde en helt strålande A-lagsdebut med sina 688! Stort grattis till dej Jenny!

B-laget hade match på söndagen och återigen mötte man Turbo, denna gången på hemmaplan. Tyvärr räckte vi inte riktigt till för seger men nästa år så ska dom få sej en rejäl match!! Än en gång visade våra ungdomar hur bra dom är, eller vad sägs om att Sandra blev bäst på 708 före Alexandra på 649!

2007-09-16 Då var det dags att möta Åstorp på deras hemmaplan. Vi började bra och tog ledningen med 5-0 med en runda på godkända 1435, sen ångade vi på och efter 3 serier stod det 14-1 till oss. Vi vann till slut med 16-4 och gjorde ungefär dom siffrorna vi brukar ligga på, 5882. Bäst i Åstorp blev Camilla L med 810 före Camilla 789 och Eva-Marie 759. Sen var det dags för att möta Helsingborg. Jaha, vad ska man säga....det började med underläge 3-2, för att sedan fortsätta med 3-2 till Helsingborg. 3:e serien slutade med 4-1 till Helsingborg trots vi var jämna 1352-1378. Matchen slutade 12-8 till Helsingborg. Tyvärr så var det ingen som hade material för att spela på banor där oljan låg runt käglorna, det var dock lärorikt och vi får helt enkelt träna mer på att spela under såna förhållanden. Det kommer komma fler matcher där vi stöter på detta och ska man vara ett topplag så krävs det att kunna bemästra alla underlag. Bäst i Hallandia blev Agnes på 724 före en mycket frustrerad Camilla på 706...och Helene på 704...

B-laget hade match i Hylte denna helgen och råkade på tufft motstånd där uppe. Att vi inte vann är inget att säga om men vi hade en del väldigt fina resultat individuellt. Jenny te.x som slog 700 och avslutade med 210 och Alexandra som spelade suveränt bra i dom 3 första serierna, synd att det kom en lite sämre serie i sista, annars hade vi haft ett väldigt fint resultat av henne! Hanna Ö avslutade dom 2 sista serierna med mersmak! Ja, vi har en del väldigt duktiga ungdomar nu! Bäst i Hylte denna gången blev Jenny H med 700 före Birgitta H med 671 och Lilian på 642.

2007-09-08 Så var det då dags för säsongens första dubbelmatch och det på hemmaplan! Vi började med att möta IFK Helsingborg och första serien var helt godkänd, 1498 och 5-0 till oss. Det var först i 3:e serien som vi tappade fokus rejält och med en runda på 1372 tappade vi också våra enda poäng den matchen. Resultatet blev till slut 18-2 till oss. Bäst i matchen blev Camilla på 791 före Noy 785 och Vonsan 756. Andra matchen kändes som om den skulle bli blytung, det var varmt i hallen, vi är lite ringrostiga efter uppehållet och hade redan spelat 4 serier, men ICKE! Vi tog kommandot direkt och spelade sen väldigt bra hela vägen! För första gången i Hallandias historia tog vi full pott! Det skilde också rejält i ren slagpoäng till vår fördel, 6012 mot deras 4792...Bäst i andra matchen blev Anna med finfina 847 före Vonsan med 803 och Agnes på fina 775.

2007-05-05 Dags för årets klubbmästerskap! Vi var 12 st som spelade, några hade spelat tidigare också. Camilla A gick ut stenhårt med 247 och sen släppte hon ingen i närheten, man kunde nästan se beslutsamheten i hennes ögon, iår skulle det bara gå vägen! Och det gjorde det! Stort grattis Camilla, det var du värd efter ett par snöpliga 2:a platser tidigare. Vonsan är ju annars inte den man kan räkna bort i första taget och hon malde sej sakta men säkert in i matchen också och knep 2:a platsen precis före Anna. Eva-Marie var inte långt efter heller men en enkelmiss i nästsista rutan gjorde att hon ramlade ner på en 4:e plats. Här följer resultaten: Camilla A 1178, Vonsan 1098, Anna 1094, Eva-Marie 1087, Ewa 1082, Helene 1063, Lilian 1061, Noy 1024, Birgitta 1014, Christina.N 994, Christina.L 947, Ros-Marie 873. Gittan och Karins resultat skall också in men jag återkommer med det när jag har fått dom.

Så var det då dags för Dam-SM i Göteborg. Vi var 11 st som åkte upp tidigt för att vi trodde att man skulle väga in kloten och att vi började spela kl: 10.00, men det blev en lång fika istället innan vi satte igång o spela. Vi var ganska många som spelade hyggligt men Anna visade igen att förra årets finalplats inte var någon slump. Nu slog hon till igen och spelade strålande hela vägen och landade till slut på 1655 vilken troligen gör henne till finalist i år igen! Grattis! Sen har vi Ewa som spelade helt ok i 6 serier, men sen!! Vilken avslutning! Hon drämmer till med 279 och 249 i dom 2 sista serierna och seglar upp på en 6 plats i A-SM! Så för närvarande har vi 2 finalister i SM i Göteborg, håll tummarna för att det håller i sej under hela kvalet!

2007-04-21 Sista matchen för denna säsongen avslutades med en vinst på 14-6 till oss. Det var då inget jätteövertygande spel precis, men då vi inte hade direkt något att spela för så kan väl det vara förlåtet? Nog känns det som om en välbehövlig sommarpaus kommer lägligt nu, men lite träning behövs nog om vi ska höja oss ytterligare till nästa säsong. Bäst idag blev Vonsan på 818 före Camilla A med 792 och Eva-Marie med 746.

2007-04-14 Dags för en viktig match hemma, vinst mot Cefyra och vi hade fortfarande en liten liten chans att nå kvalspelet....men....ett mycket krampaktigt spel och vi var i total brygga redan efter 2 serier. Vår sämsta match hemma hittills. Nåja, vi har på det stora hela gjort en bra säsong och höjt vår lägsta nivå, vi får vara nöjda med det även om det känns bittert för tillfället. Bäst i matchen blev Camilla A med 767 tätt före Noy 764 och Hanna på 754.

2007-04-04 Dags för vår interna påskmix och iår var vi 3-manna lag som spelade. Det blev en riktigt jämn fight i toppen där skillnaden mellan segrande lag och 3:an inte var mer än 27 pinnar. Vann gjorde Lag Anna, Agnes och Pernilla med 1048 före lag Helene, Anki och Ros-Marie på 1044. Övriga resultat finns under aktiviteter och påskmix.

2007-03-31 A-laget hade en låååång dag framför sej. Först match kl:10.00 mot IFK Göteborg och det såg ut ungefär som när vi möttes i Rejmes förra helgen, fast denna gången till deras fördel. 2-8 efter 2 serier och förlust till slut med 7-13. Lite synd med tanke på att det är just Göteborg som vi skuggar i resultat-tabellen. Bäst i matchen blev Noy med 768 före Helene med 760 och Camilla L 758. Vi repade snabbt mod igen då det var dags att möta Qvinns i Mariestad. Den här matchen var vi bara tvungna att vinna om vi ens skulle ha en teoretisk chans på att få kvala vidare. Vi vann också med 11-9 med det satt hårt inne. Avgörandet kom i 3:e serien då vi tog 5-0 och att vi i sista serien plockade 2 poäng gjorde att vi till slut vann matchen. Bäst i matchen blev Camilla L med 802 före Eva-Marie på 769 och Camilla A 738. Nu återstår 2 matcher och vinst är ett måste, plus att Göteborg måste förlora en av sina. Vi får se hur det går.

B-laget hade match på söndagen mot Bk Trippel B och det blev dessvärre förlust med 6-14. Vi hade häng på dom efter första serien men sen tog dom 1-4, 1-4 och då var matchen avgjord. Bäst idag blev Gittan med 690 före Kerstin 674 och Christina. N 624.

2007-03-24 A-laget hade återigen en svår hemmamatch idag mot IFK Göteborg. Vi kände lite att det är en måstematch för oss om vi ska kunna strida vidare om 3:e platsen i tabellen. Vi började också jättebra med en runda på 1609 och 4-1 till oss. Andra serien gick också bra 4-1 till oss där också. 8-2, men matcher på den här nivån svänger snabbt, så att tappa fokus var inte att tänka på utan jobba ända in i slutet är ett måste och det gjorde vi också. Seger med 14-6 och ännu ett resultat över 6100 var ett faktum. Bäst idag blev Ewa med 843 före Noy 820 och Camilla. L med 773. Starkt jobbat tjejer!

B-laget hade match mot Vågen B och det blev seger igen mot dom. Denna gången med 12-8. Det började med underläge 2-3 till dom, men sen tog vi 4-1 i andra. 3:e serien blev en liten djupdykning men vi tog oss samman och spelade bra igen i 4:e och segern var ett faktum. Bäst i dag blev Agnes med 773 före Kerstin med 691 och Christina.N med 678.

2007-03-10 Dags för årets upplaga av 3-manna SM och det i Falkenberg denna gången. Det kändes som om vi hade en god chans att ta oss vidare till final, men aj, aj, aj vilken katastrofstart det blev! 450 efter 3 serier och man hade en uppförsbacke liknande Himalaya! Tyvärr gick det inte och vi slutade på en 20:e plats i årets mästerskap. Vi får försöka igen nästa år. Skam den som ger sej!

2007-03-04 A-laget hade hemmamatch mot Calluna och vilken match det blev! Den var spännande in i det sista! Calluna som är ett mycket bra lag pressade oss rejält och vi låg i underläge efter 2 serier, men så i 3:e serien klämde vi till med 1694! Ledning till oss inför sista serien och vi höll avståndet hela vägen in i mål. Seger till oss med 11-8 till slut och kanonsiffror, 6346-6230. Det var en riktig urladdning! Bäst blev Camilla L med 894 före Helene Å med 849 och Vonsan 825. På söndagen var det så dags för att möta Linneá hemma samma tid och där rivstartade vi och tog 5-0 i första serien efter en riktigt bra runda på närmare 1600, sen höll vi avståndet hela vägen och vann till slut med klara 14-6. Även på söndagen gjorde vi riktigt bra siffror, 6234-5930. Vilken form vi är i nu! Det är helt klart så att vi är mycket svåra att tas med på hemmaplan! Bäst mot Calluna blev återigen Camilla L med 872 före Noy med 841, Ewa med 832 och Camilla A 831.

B-laget hade dubbelmatch i Falkenberg och mötte först Heberg, där vi fick stryk med 5-15. Bäst i den matchen var Lilian med 680. Andra matchen mot Vågen B vann vi efter ha rivstartat med 5-0. Slutrestultatet blev 11-8 till oss och bäst i andra matchen blev Christina N med 707 före Kerstin med 701

2007-02-25 A-laget hade en bortasväng denna helgen mot Kalmarkäglan och Trossö. Matchen mot Kalmar kom igång efter en halvtimmes försening klockan 17.15!!!! En Lördagkväll!! Vi hade spelat klart matchen 19.15....Det var nog första gången i min bowlingkarriär som man spelar en A-lagsmatch då...Nåja, vi förlorade med 12-8 och att Ewa, Vonsan och Noy kommer över 700 där får ses som MVG. Därefter åkte vi till Karlskrona och hotellet vi skulle bo på. Snabbt som attan gjorde vi oss iordning, samlades på Ewa och Camillas rum för ett glas vin, för att sen gå ner till fox and ancor för att äta lite. Sen avslutade vi kvällen i Schlagerbaren, där det var dans och tjo o tjim. Söndag och match mot Trossö. Vi var rejält revanshsugna, dels efter förlusten mot Kalmarkäglan och dels för den oavgjorda matchen veckan innan hemma. Det började också med en rivstart 4-1 till oss! Sen förlorade vi andra serien med 4-1, men det var hårfint då vi förlorade ett bord med 8 pinnar, ett bord med 4 pinnar och totalen med 9 pinnar! Sen vann vi 3:e med 4-1 igen och det blev till slut seger med 11-9. Storspelade gjorde Ewa med 855, Camilla A med 848 och Camilla L med 831.

B-laget hade match hemma mot Getinge B och vann med 13-7! Mycket bra! Detaljer får jag återkomma med senare, men bäst blev iallafall Anki med 722.

2007-02-17 A-laget hade match hemma mot Trossö idag och det blev en märklig tillställning. 2-8 till Trossö efter 2 serier!! Det såg ut som om vi inte riktigt var med, det visade också första rundan som blev riktigt usel, 1353 var det länge sedan vi gjorde på hemmaplan..men vi vaknade till liv igen när vi insåg vart det barkade och 3:e rundan blev bra och 5-0 till oss! Nu var det helt plötsligt match igen! Det blev en spännande sista runda där vi var riktigt nära att knipa segern, men EN ynka kägla gjorde att vi fick ett oavgjort resultat. Vi får ändå vara nöjda med det då det såg nattsvart ut från början. Bäst blev Ewa på 788 före Camilla. A 767 och Camilla.L 760

B-laget spelade sin match före A-laget idag och hängde på Kungsbacka riktigt bra, dessvärre blev det en förlust med 7-13 men några riktigt fina resultat kunde vi se. Bäst var Helene Å på 861 före Christina N 772 och Karin på 728

2007-01-27 A-laget hade dubbelmatch borta mot Calluna och Linnea. Callunamatchen började med underläge 4-1, kunde varit 3-2. Därefter 3-2, kunde varit tvärtom, följt av 4-1 till oss och därmed 8-7. Vi hade greppet efter 5 rutor med 4-1, efter 8 rutor hade vi oavgjort och 3-2, tyvärr ramlade inte käglorna vår väg utan det blev stryk med 12-8. Totalslagningen var mycket bra 6101 mot deras 6135 vittnar om hur jämnt det var. Många vändor fick vi knappt stryk i totalen. Det kändes mycket snöpligt. Bäst var Vonsan på 826 följd av Ewa på 803.

Vi var mycket laddade mot Linnea. Inledningen 3-2 och 5-0 i baken kunde även här varit annorlunda. De fick på allt. Hur de än träffade så ramlade käglorna, tunnt, mitt på, ja allt. Vi hade käglor som kom flygande men inte tog de med sig några. Sjuan/Tian på smäll var vanligt. Det kändes mycket orättvist bitvis. Är det detta som är fördelen med hemmabanor? I tredje serien gjorde vi 3-2 vilket kunde varit 4-1. 10-5 i matchen men vi påminde oss om Göteborgsmatchen i kvalet då vi också hade 10-5 men fick med oss 10-10. Vi kämpade på för fullt och efter några rutor i inledningen hade vi också 5-0. Sedan ramlade det på för deras del och de tog serien med 3-2, och matchen med 13-7. Vi var ense om att i Halmstad skall de inte ha en chans. Bäst var Agneta Granfeldt på 816 före Anna på 803. Totalen 5964 mot deras 6220.

B-laget spelade hemma mot 91:an och fick stryk med 18-2. Totalen 5143-5685. Bäst påplan och helgens lirare blev HANNA JOHANSSON på 817. Bra spelade även Birgitta Hansson 706, Emelie 688, Emma Palmay 581 och Pernilla Eklund 565.

2007-01-21 A-laget mötte Qvinns och vann med 17-3 efter 4-1, 4-1, 4-1 och 5-0. *Camilla L storspelade och fick ihop 982 (226-265-289-202). Hon tog klubbrekordet med råge och var även nära att ta Ewa Augustssons hallrekord på 986. Camilla hade 780 efter 3 att jämföra med Svenska rekordet på 794. Svenskt rekord på 4 är 1014. Camillas 780 på 3 kan nog vara nytt halländskt rekord. Ewa A spelade strålande bowling och landade på fina 907. Tyvärr kom detta lite i skymundan av Camillas storspelande. Ewa hade serierna 214-197-241-255. Nytt klubbrekord blev det också denna rekorddag. Det nya lyder på 6403 efter serierna 1581-1609-1592-1621. Övriga i rekordlaget var Vonsan 829, Camilla A 814, Noy 778, Anna 479 (3), Christina N 733, Karin 466 (3) och Eva-Marie 415 (2).

2007-01-20 B-laget spelade mot Heberg och fick stryk med 12-8.

2007-01-14 A-laget mötte Cefyra och fick stryk med 15-5. Någon hade sagt allt annat än 17-3 är en vinst, så vi vann. Bäst spelade Camilla 799 följd av Anna Henriksson 759 och Vonsan 743.

B-laget spelade borta mot Getinge. Matchen slutade med vinst 12-5. De något konstiga siffrorna beror på att strömmen gick när man hade spelat 3½ serie, dvs sistaserien gick ej att fullfölja. Vad jag har hört har strömmen vid 20,00-tiden ej ännu återkommit, så det var tur att man inte väntade. Några individuella resultat på fyra serier finns därmed bara för de fyra första spelarna. Med dessa resultaten får vi dock återkomma. STORT GRATTIS till B-LAGSTJEJERNA som tog helgens enda seger.

2006-12-13 Dags för årets upplaga av vår interna julmix. Camilla & Emelie gick ut starkt med 228 vilket gav dem andrum. Efter lite Hawaiispel med tre serier i 150-trakten och resten på 200 gjorde att man kom upp i 878. Mycket bra ikväll spelade dock Evelina som gick i par med Kerstin. Laget hamnade på 828 endast 3 käglor före lag Helené Å & Christina L. Härefter var det ett hopp på över 100 käglor till fyran. Övriga resultat finns under aktiviteter och julmixen.

2006-12-03 A-laget hade sin sista match för säsongen och det slutade med en övertygande vinst mot Solklint från Åstorp. 4-1 i första rundan och sen släppte vi aldrig taget. Slutresultatet 17-2 och 6026-5139 vittnade om att matchen inte var särskilt spännande egentligen Bäst i Hallandia blev Camilla A med 842 tätt följt av Camilla L på 833 och Ewa med 789. Nu siktar vi framåt och jag tror att vi kommer att klara oss bra i allsvenskan under våren, det har vi visat prov på under hösten.

2006-12-02 B-laget hade dubbelmatch hemma där vi mötte Rekyl i första. Dessvärre fick vi rejält med stryk då vi inte kundet haka på "gubbarna". 5-15 slutade matchen. Glädjeämnet var att Pernilla Eklund visade i sin första(!) match för säsongen att hon inte har glömt av hur man gör, nytt snyggt personligt rekord med 608! Jättebra Pernilla! Andra matchen mötte vi Getinge och även där fick vi dessvärre stryk med 14-6, men en debutant visade framfötterna, nämligen Alexandra Lindqvist som visade att bowling ligger i blodet. Jättefint spel av Alexandra!

2006-11-26 Dubbel match för B-laget som inledde stabilt med seger mot 91:an. Därefter ställdes man mot Halmia och även här blev det seger med 12-8. Bäst på plan blev Camilla A med 829 (efter en serie på 157). Dagens suverän var dock Agnes som höjde sitt personbästa (som var 14 dar gammalt) med hela 64 käglor till 810 med mersmak. Agnes satte även personligt rekord genom att i sista serien göra 235 i en serie. Grattis Agnes samt alla ni andra som spelade bra.

2006-11-25 A-laget mötte ett Trossö borta som blev för svåra. Första förlusten kom med 12-8. Bäst blev Ewa A på 738 följd av Christina Nordh 729 samt Camilla L och Anna H 701.

2006-11-19 A-laget mötte ett riktigt kvalificerat motstånd idag och det började inte alls bra. 1-4 till Trossö i första serien och ett Trossö som såg mycket starka ut. Andra serien kämpade vi med näbbar o klor för att komma in i matchen igen och det lyckades rätt bra, 3-2 till oss. I 3:e serien ångade vi på rejält och 5-0 till oss! En riktigt bra runda som gav oss lite andrum inför sista serien, men att slappna av och tro att det löser sej mot Trossö går inte, focus i sista serien också var ett måste. Det blev också jämnt i sista serien men till slut tog vi den med 4-1! Seger med 13-7 var riktigt skönt då vi vet att det blir oerhört tufft att slå Trossö nästa vecka på deras hemmaplan. 5978 mot 5783 var riktigt bra siffror. Bäst idag blev Camilla L med 826, tätt följt av Ewa A med 825 och Camilla A med 780. Mycket bra kämpat hela vägen Hallandia!!

2006-11-12 A-laget skulle ner och gästa Åstorp och möta Solklint som ligger 3:a i tabellen. Vi förväntade oss en jämn och spännande match, men av det blev det intet..Första serien blev ganska jämn, 3-2 till oss, sen blev det 4-1, 5-0 och 5-0. Till slut 17-3 till oss. Det kändes inte som om vi spelade särskilt bra, men 5885 är ju helt ok på bortaplan! Bäst blev suveräna Camilla som gjorde 834, sen hade vi Eva-Marie på 750 och en minst lika suverän Agnes som dundrade in personbästa 746 i matchsammanhang och trots lite orutin i A-laget så visade hon att hon är att räkna med framöver! Stort grattis Agnes!

B-laget hade hemmamatch mot ett alltför taggat Tylön B. Klar förlust, men Sandra Granfeldt ville inte vara sämre än morsan och blev matchbäst i B-laget på snygga 676. Grattis Sandra!

2006-10-15 A-laget hade en bortasväng mot Bråhög och ABK dam. Vi började med 2 helt godkända serier, men i 3 föll vi tillbaka till gamla hallandiasynder och gjorde en rätt dålig serie, men trots det vann vi serien med 3-2 då motståndarna spelade ännu sämre. Sista serien skärpte vi till oss igen och vann med 5-0. Bäst i första matchen var Noy med 831 tätt följd av Karin på 794 och Anna753. Andra matchen mot Arlöv var ganska odramatisk, avgjort efter 3 serier. Seger till slut med klara 16-4 trots ett ganska mediokert resultat. Bäst i andra matchen var Ewa på 804, dock inte särskilt tätt följd av någon...nåja, näst bäst blev Karin och sen Noy på 719.

B-laget hade hemmamatch mot Monark som dessvärre krossade oss..3-17 slutade matchen. Bäst var Lilian på 764, sen Agnes 688 och Anki 631. Roligt var att Emma.P gjorde ett kanoninhopp och spelade strålande. 158 och 133!

2006-09-23 A-laget hade hemmamatch mot Arlövs Bk och det började bra. Ledning med 4-1 efter första serien och stabila 1427. I andra serien hittade ABK in och det blev en jämn serie där vi hade turen att vinna något bord med knapp marginal. 7-3 till oss efter 2 serier, sen i 3:e gjorde vi en bra omgång medan ABK tappade lite av sitt spel igen och vi kunde vinna med 4-1. Nu var det redan avgjort i matchen efter 3 serier men vi höll andan uppe och tappade inte fokus utan gjorde en bra sista runda också och till slut kunde vi vinna matchen med 15-5. Camilla A som länge såg ut att inte ligga i topp avslutade med en 241 runda och blev därmed bäst för dagen med 789 före Noy på 773 och Anna på 733. Glädjande var att ingen spelare var under 700 denna gången!

B-laget hade en jobbig bortasväng mot Kungsbacka och Trippel. Tyvärr blev det förlust i båda matcherna. Bäst i Kungsbacka var Gittan på 736 före Sandra på 662 och Agnes 654. I Varberg blev Lilian bäst på 700 före Gittan 613 och Sandra på 593.

2006-09-17 B-laget hade hemmamatch mot Kungsbacka idag och dessvärre blev det en brakförlust med 18-2. Dock så hade vi många ungdomar med som gjorde bra ifrån sej. Bäst i matchen blev dock Lilian på 685 före Ulle på 621 och Sandra på 590. Vi tar nya tag!

2006-09-16 Dags för en låååång dag i Malmö med dubbel bortamatch. Först ut var SBC-F där vi rivstartade och var i klar ledning efter 2 serier. Efter den 3:e serien hade vi punkterat matchen och ledde med 11-4, då slappnade vi av och förlorade sista serien med 1-4. Det blev till slut seger med 12-8. Därefter bar det iväg till den beryktade Kockumshallen och den är precis lika svårspelad som den alltid har varit. Även den matchen punkterades efter 3 serier när det stod 11-4 till oss, men vi slappnade inte av lika mycket där och kunde till slut vinna med 15-4. Bäst i första matchen blev Christina med 787 följt av Karin med 747 och Ewa med 737. I andra matchen blev Anna bäst med 712, följt av Camilla. L 707 och Christina med 700.

2006-09-10 Vilken dag vi har haft idag! Först ut var A-laget som mötte Kometen på hemmaplan. Efter en mycket stark inledning tog vi ledningen med 5-0, sen bara fortsatte det i samma suveräna stil! 4-1, 4-1, 4-1 blev slutligen 17-3 till oss! 5910 är också mycket starka papper så här i början på säsongen! Bäst idag var återigen Camilla Lindqvist på 829 följt av Ewa Augustsson 798 och Vonsan 745. Hela 7 spelare var över 700 idag vilket är mycket bra!

B-laget ville inte vara sämre än A-laget utan tog en bekväm seger mot Heberg B. 12-7 slutade matchen som innehöll ett riktigt glädjeämne i vårt andra nyförvärv "Noy" som spelade kanonbra och gjorde 820! Näst bäst blev Helene med 723 och Birgitta H med 712. Med så många duktiga spelare vi har nu så borde vi kunna gå ganska långt i seriespelet hösten/våren 2006-2007.

2006-09-09 Vi vill passa på att hälsa våra nya medlemmar välkomna till Hallandia! Camilla Lindqvist, som tidigare har spelat med oss kommer närmst från ÖIS, Helene Nyman som kommer från Bk Snitt och Tuenchai"Noy"Khaokhan som har spelat i den thailänska ligan tidigare. Hoppas att ni ska trivas hos oss!

2006-09-09 Så var det då dags för premiären på hemmaplan för säsongen. Motståndet hette SBC-F och det började lite trevande. 3-2 till oss efter första var helt ok, men vi kände att vi hade mer att ge. Det blev dock 3-2 till SBC i andra serien. Nu gällde det att ta sej samman och vinna borden. Nu syntes en helt annan vilja och go i laget och vi kunde till slut vinna matchen med 13-7. Bäst i Hallandia blev vårt nyförvärv Camilla Lindqvist med 852. Bra spelade också Eva-Marie 821, Camilla. A 761 och Kerstin 757.

2006-05-13 Ewa var uppe i Kungsbacka och spelade silverkäglan och som hon gjorde det! Ett fullkomligt strålande spel gav henne silverkäglan! Eller vad sägs om 800, 950, 850 i runda slängar på 12 serier....inte illa...Stort grattis Ewa!

2006-05-13 Så var det dags för årets klubbmästerskap! Vi var 20 som startade totalt och det blev en rafflande historia! Det var oerhört jämnt mellan 5 spelare från 1 serien till sista....nästan....innan Anna la in turbon och skakade av sej motståndarna i ett nafs! Och som hon gjorde det! 1259 på 6 serier, vilket är ett snitt på nästan 210! Det segrade hon på och tog sej även upp i hallmästerskapets ledning! Som om inte det skulle vara nog så tog hon guldmedaljen även i juniorernas klubbmästerskap, men där blev det desto hårdare mot Evelina Nilsson som spelade strålande och var hack i häl hela tiden. Även i juniorernas klass 2 var det jämnt, till slut stod dock Emily Engdahl som segrare där. Grattis till alla medaljörer! Nedan följer resultaten.

1:a seniorer Anna Henriksson 1259, 2:a Eva-Marie Persson 1184, 3:a Camilla Andersson 1177, 4:a Helene Ålgårdh 1168, 5:a Kerstin Östlund 1158

1:a juniorer: Anna Henriksson 471, 2:a Evelina Nilsson 463, 3:a Emelie Johansson 457

1:a juniorer klass 2: Emily Engdahl 369, 2:a Emma Nilsson 350, 3:a Jenny Andersson 345

2006-05-13 Dags för loppmarknad! Vi hade till slut 4 bord när fyndtorget live öppnade portarna i ishallen på lördagen. Saker saknades ju inte, även om vi inte hade fått in så mycket nya saker sen sist. Dock blev inte försäljningen som förväntat, det var helt enkelt FÖR många bord och för många som skulle sälja liknande saker. Det blev inte bättre av att det kostade 40:- i inträde heller!! Visst, där var en hel del besökare, men många vände i dörren när dom såg att det kostade att gå in på en loppis....Nåja, det var kul och vi sålde ju lite iallafall. Varenda liten krona till klubben kan vara avgörande för vår fortsatta verksamhet. Tack till alla som ställde upp under lördagen och söndagen! Vissa båda dagarna!

2006-05-07 Anna storspelade i B-SM kvalet i Stockholm igår och ligger just nu på en 4:e plats med sina 1170. Det ska till ett smärre under om inte hon skulle gå vidare till finalen och jag tror att vi kan sikta in oss på att hålla tummarna för henne i början av Juni! Ewa spelade i A-SM och med sina 1138 ligger hon just nu på en finalplats, men om det skulle räcka hela vägen är lite mer osäkert. Kerstin spelade Oldgirls-SM och är just nu på en 18:e plats med sina 944, dock utanför finalfältet som bara rymmer 8 platser.

2006-04-29 Dags för elitseriekval! Vi samlades kl 8.00 i hallen för att åka till Gislaved och alla var glada och laddade. Vi hade med oss ett härligt gäng supportrar också som skulle stötta oss under spelet och Ewa hade fixat frukostfrallor, bananer, kexchoklad och dricka. Som vanligt när Hallandia är ute och kör så tog vi en extra sväng i Gislaved innan vi hittade hallen...Nåja, väl där så kunde vi koppla av en liten stund innan det var dags att möta förhandsfavoriterna Kalmarkäglan. Vi la in turbon direkt och öppnade med 4-1 till oss! Fasen, det här gick ju bra och vi kände inte alls att motståndet var övermäktigt oss, men sen tappade vi andra serien med 2-3. Ledningen var ju fortfarande vår! 3:e serien tappade vi igen med 2-3 och helt plötsligt var dom ikapp och förbi! Sista serien var väldigt jämn på 3 bord men till slut tog Kalmarkäglan poäng på alla 5 bord och förlusten var ett faktum. Till skillnad från vad Hallandsposten senare i veckan skrev så var matchen jämn och 3 av 4 bord slutade med en förlust på mindre än 35 pinnar! Det blev iallafall förlust till slut med 7-13.

Det blev ingen vila för oss, direkt efter förlusten så stod IFK Göteborg för motståndet. Det blev en chocköppning! Efter 2 serier stod det 2-8 till IFK!!! Vad hände? Jo, i 3:e serien vände allt och vi spelade avslappnat och hittade strikarna igen, 4-1 till oss och vi fick upp lite av hoppet igen. Sista serien gick som i trans, vi var på väg att vända och vinna! Ljudnivån i hallen går inte att beskriva! (Tack till all publik som höll på oss och sånär gjorde att vi vann!)Nu slutade sista serien 4-1 till oss och matchen slutade oavgjort och därmed var elitserieplatsen borta för vår del, men vi visade att vi är att räkna med nästa säsong och kanske kan det räcka till en slutspelsplats då. Vi kan vara stolta för vad vi presterade i Gislaved under helgen! Tack än en gång till alla som var med, både spelare och supportrar! Det var en mycket rolig dag trots att vi inte tog steget upp i eliten.

2006-04-23 Sista matchen för denna säsongen slutade med seger till oss med 16-4! Skönt att vi kunde hålla uppe spelet trots att vi redan var klara för kval.Siffrorna var också helt ok 5922-5568, det är nog minst där vi måste ligga nästa helg om vi ska ha något att säga till om. Bäst idag blev Helene med 833 följt av Lilian och Karin med 752 vardera.Vi ses på Onsdag!

2006-04-12 A-laget hade en otroligt viktig match hemma när vi skulle möta våra värsta konkurrenter Trossö hemma. Vi var otroligt laddade och började bra med 4-1 (1511). Det gav oss extra energi och självförtroende och vi fortsatte att spela bra, 4-1 igen! Nu kom den så berömda 3:e serien men vi ångade på i samma stil och 4-1 igen! Matchen var vunnen och vi kunde spela avslappnat. Matchen slutade 16-4 till oss (6001-5592) och det var ett riktigt glatt gäng som till slut tackade publiken för att ha kommit ner och stöttat oss under den så viktiga matchen. Helt klart för en kvalplats var det inte förrän vi fick reda på att Arlöv hade förlorat borta mot Cobra, men nu kan vi sikta in oss på helgen 29-30 april! Härligt! Bäst denna matchen var Eva-Marie på 814, Ewa 778, Vonsan 768, Camilla 767, Helene 740, Christina 733, Lilian 731 och grindstängare blev Karin med 670.

B-laget hade på söndagen en svår match mot Vågen men vi hängde med bra dom 2 första serierna (4-6) innan Vågen la in turbon och gick ifrån. Förlust med 4-16 blev det till slut och totalt 5026-5642. Bäst i matchen var Hanna med 727 följt av Tuula 698, Agnes 695 och Birgitta 688.

2006-04-04 A-laget hade en viktig helg framför sej när dom åkte upp till Kinna och Varberg. Vinst var nästan ett måste om man skulle kunna hänga med i toppen på serien. Det var ett riktigt taggat lag som åkte iväg och vinsten med 17-3 i Kinna kändes väldigt skön! Bäst där blev Ewa med 784 följt av Camilla 752 och Vonsan 723. I Varberg blev det dock mycket jämnare och tuffare och trots att vi vann så var det mer jämnt under matchen än vad siffrorna till slut visade. Seger med 13-7 och vi är tillbaka på 1:a platsen i tabellen! Bäst i Varberg blev Camilla med 816 följt av Karin 783, Ewa 767, Christina 765och Eva-Marie 758. Vi fick överraskande lite hjälp på vägen av att våra värsta motståndare spelade oavgjort i sin match. Nu gäller det verkligen på Lördag!

B-laget hade match hemma på Söndagen mot Excalibur och det blev en förlust med 16-4, trots att vi spelade helt godkänt, men bortalaget spelade alldeles för bra idag för att vi skulle kunna hänga på. Bäst blev Helene Å med 739, Emelie 725 och Kerstin med 703.

2006-03-29Först ut helgen var A-laget som hade match hemma mot Annik. Det blev till slut en enkel seger efter att vi rivstartade med 4-1 och 5-0. Inte ens 3:e serien stoppade vår framfart och till slut så skrevs resultatet till 16-4. Bäst på plan var Camilla med 800, Eva-Marie 743 och Hanna och Karin med 715 vardera. Vi hänger fortfarande på i toppen och det KAN bli en kvalplats för oss om vi vinner resterande matcher också!

B-laget hade en lååååång dag borta mot Kvarnbyn och Snitt. Första matchen mot Kvarnbyn såg lovande ut ända fram till sista serien där man snöpligt tappade en ledning mot en förlust med 11-9. Bäst på plan var Agnes med 734, Britt-Marie 680 och Gittan 663. I andra matchen mot Snitt blev det styk med 16-4, bäst på plan var Kerstin 706, Emelie 697 och Agnes 647.

2006-03-17
Det blev dessvärre ingen större succé för Hallandias lag under 3-manna SM i Örebro. Trots en bra start på spelet så gick det mesta emot oss sen. Vi lyckades helt enkelt inte att hålla ihop spelet alla tre under spelets gång, var det någon av oss som spelade bra var det någon annan som spelade sämre....Vi blev näst sist i vår start och vi var rejält besvikna efteråt. Det visade sig dock att siffrorna inte var höga i dom andra starterna heller, så runt 2250 så hade man varit vidare i final på söndagen..nu fick vi bara ihop 2119 och hamnade till slut på en 19:e plats totalt. Vi får helt enkelt satsa på nästa år istället!

2006-02-26
Senaste nytt!!! Denna helg var det bara a-laget som inte var spellediga. Tur var väl det. Nytt klubbrekord med 6196 mot Bjuv (5398) och 18-2 i matchen efter 5-1, 5-0, 4-1, 4-1 och 1643+1507+1501+1545. Spelade gjorde Ewa 928, Camilla 868, Helené 784, Hanna 769, Anna 735, Christina N 717, Lilian 710 och Karin 685. Reserven Ingela behövde aldrig gå in.

I andra matchen mot Team Extreme var det helt andra banor. Inget gavs bort inte ens i strikefickan. Mycket svårspelat och många gånger stod antingen 7:an eller 10:an kvar. Det var likt för båda lagen. Inledningen var något svajig då vi fick ställa om spelet rejält. Efter några rutor hade vi dock greppet och vi fick 4-1 med oss. Sedan följde 4-1, 2-3 och 5-0, totalt 15-5 i vår favör. Slagningen 1424+1410+1321+1401, totalt 5556 mot 5253. Bäst på plan var Camilla 740, Helené 719, Hanna 707, Ewa 704 och Lilian 700.

2006-01-22
A-laget hade match mot Cobra och vinst 15-5, 5872-5459. Bäst på plan var Yvonne 815, Camilla 808 och Helené 787.

2006-01-14
A-laget spelade borta mot Trossö och förlust med 14-6 efter 5753-5619. Bäst på plan var Anna 793, Ewa 757 och Camilla 744.

 

2005-12-26
Nu är hemsidan uppdaterad med tomtemixen, snittlista mm. Tomtemixen hittar ni under aktiviteter och just tomtemixen.

2005-12-10
Hallandia Lag 1 är klara för SM-final genom att klart vinna 3-manna DM. I laget spelade Ewa A, Helené Å och Camilla A. Laget fick ihop 2318 p. Tvåa kom Vågen med 2192. BKH2 kom fyra och BKH3 kom sexa och BKH4 kom sjua.

2005-11-27
Vi har fått två nya medlemmar i Hilda och Emelie Gustafsson. Vi hälsar er välkomna i klubben och hoppas att ni skall trivas.

2005-11-26
Dubbel bortamatch för A-laget. Först ut var Lerum och det blev förlust med 7-13 efter 2-3, 3-2, 1-4 och 1-4, slagning 5728-5906. Bäst blev Ewa på 830 följd av Camilla 805 och Helené 722.

I nästa match mot Skrufscha blev det återigen förlust. Denna gång med 4-16 efter 0-5, 1-4, 0-5 och 3-2. Det tog ett tag innan vi lärde oss banorna. Bäst på detta var dock Gittan på nytt personligt rekord med 760 p följd av Hanna 732 och Camilla 716. Gittan satte även nytt personligt rekord på en serie med 227 p.

Juniorlaget hade match mot Halmia. Tyvärr blev det förlust men bra spelade Evelina och Sandra som lyckades vinna 3 banpoäng. Sandra fick ihop fina 624 p (2 från personliga rekordet).

2005-11-20
Match mot Astoria och förlust med 6-14 (5515-5787).Bäst på plan blev Anna Henriksson med 773 följd av Camilla Andersson 771 och Ewa Augustsson 699 och Helené Ålgårdh 699..

2005-10-29
Så var det dags för vår uppskjutna match mot Cobra. Efter en chockinledning och 1-4 i baken tog vi oss samman och kontrade med 5-0, 4-1 och leding med 10-5. Vi ställde vår vana trogen in skorna och fick med oss 1-4, totalt 11-9. Inte bra att återigen skänka bort kvoter så. Total slagning 5528-5270. Bäst på plan var Camilla Andersson 808 följd av Eva-Marie Persson 781, Ewa Augustsson 709 och Anna Henriksson 707.

2005-10-23
B-laget hade dubbel borta. Först ut var Team Kungsbacka och det blev förlust med 15-5. Bäst på plan var Anna Henriksson med 727 följd av Maj-Britt 938 och Britt-Marie 626p. Härefter ställdes man emot Vågen ifrån Falkenberg. Denna gång blev det förlust med förkrossande 19-1. Bäst på plan var Britt-Marie med 697 följd av Anna H 675 och Charlotte Lindestam på 635 p. Detta är personbästa för Lotta, det tredje personbästa på rad. GRATTIS LOTTA! Vad får jag skriva nästa omgång?

2005-10-22
Ett spelsuget a-lag mötte Annik på bortaplan. Kinna har vi bara varit och spelat i en gång tidigare. En svajig inledning och 5-0 till oss. I mitten av serien stod matchen och vägde. Det kändes som att det likaväl kunde blivit 0-5. Därefter tog vi 3-2, 2-3 och 3-2. Till slut en komfortabel seger med 13-7. Bäst på plan var Camilla med 788, Ewa 761, Eva 718 och Christina N 717. Sammanlagt 5591-5506.

C-laget mötte Falkarna och fick stryk med 4-16. Resultaten blev Tuula 616, Sandra Granfeldt 585, Jenny Andersson 539, Sofia Johansson 493, Emma Palmay 440, Natalie Tingström 427, Emma Nilsson 390 och Johanna Andersson 389. Totalt 3879-4821.

2005-10-16
Matcher för alla lagen. Först ut var A-laget mot Cobra. Stabil inledning med 4-1, 4-1, 4-1 för att sedan tappa till 0-5. Matchen slutade 12-8 och 5554-5356. Bäst på plan var Ewa på 751 och Camilla på 742. I b-laget var Anna Henriksson duktig mot Kvarnbyn. B-lagets och C-lagets resultat har ej kommit in varför redovisning av dessa får ske senare. Vad jag dock såg var att Charlotte Lindestam gjorde nytt personbästa på 4 serier med 557 p. Var det även bäst på en serie?

2005-10-09
B-lagets match mot Excalibur borta innebar förlust med 15-4. Bäst på plan var Agneta 687, Ingela 666 och Anki 629.

Mot Frölunda blev det också förlust med 16-4. Bäst denna gång var Agnes 724, Anna H 701, Anki 678, Gittan 655 och Ingela 645.

2005-10-08
A-laget fick med sig 10-10 mot Annik. Vi låg under med 9-6 inför sista serien. 10-10 borde då kännas som att vi vunnit 1 poäng. Min egna känsla är dock att vi förlorade 1 poäng istället. 5534. Alla utom Hanna & Christina Nordh spelar under sitt snitt. Christina toppar med 760 p följd av Camilla 708 och Hanna 705. Totalt 5534-5473.

2005-09-10
IFK Göteborg på besök och ett revanschlystet Hallandia.5-0,0-5, 3-2 och 4-1, totalt 12-8 i Hallandiafavör. 3 banpar fick stryk med 2, 3 och 6 käglor så det var närmre 15-5 än 11-9. Bäst på plan var Kerstin Östlund med 794 följd av Camilla 765 och Eva-Marie 737 p.

B-laget ställdes mot Vågen och fick stryk med 4-16. Bäst på plan blev Gittan med 687 följd av Agnes 682.

C-laget spelade dubbelt borta i Falkenberg men fick tyvärr stryk. Individuella resultat kommer senare.

2005-09-03
A-laget ställdes i första matchen mot Astoria efter ledning med 3-2 blev det 1-4. Därefter vände vi matchen med 4-1 och alltså 8-7 till oss inför sista. Mycket jämnt spel som tyvärr inte gick i vår favör utan förlust med 9-11. Synd på en sådan jämn match som hela tiden svängde. Bäst på plan var Christina Nordh (med sitt nya klot) på 772 följd av Camilla 758, Kerstin Ö 743 (Kerstin inledde förstaserien med 8 klockor), Lilian 740 och Ewa 716, totalt 5623-5742 i matchen.

I matchen efter ställdes vi mot IFK Göteborg som fått förstärkning ifrån Lyckan. 2-3 i inledningen och jämnt spel även här. Sedan ryckte de ifrån. Många banpar svängde och Eva/Lilian fick stryk med ynka 3käglor efter att ha lett hela serien.8-12 blev slutresultatet. IFK fick fina 6017 så segern kan tyckas rättvis men hade banparen gått i vår favör så vet i.... Hemma då .... Bäst på plan var även denna gång Christina Nordh på 767 följd av Camilla 757, Ewa 742, Hanna 734 och Lilian 732. Matchresultatet blev 5710-6017.

B-laget mötte det nya laget Excalibur och fick stryk med 6-14 men vad gör väl det är HELENE ÅLGÅRDH GÖR 901. GRATTIS HELENE!

2005-05-23
BODA BORG och 30-årsjubileum. UNDERBART ROLIGT!!!! Ett måste för alla er som inte varit där. Ewa, Gittan och Helené vann själva tävlingen. På kvällen tog Camilla & Agnes revansch genom att veta mest om de Hallandianer som var med. Utslagsfrågan löd "Tom Jordan hade en lyckad dag då han i 1989 ....gjorde hur mycket på fyra serier. Camilla & Agnes kom närmast med 1189 då det rätta svaret var 1198. Nämnas kan att ett lag svarade1283... och ett annat 950....inga namn nämnda. Som sagt var, ett mycket lyckad 30-årsjubileum.